Facebook Pixel

НЕОРЕНАЛ

Продукт №
23900
В наличност
11.75 лв.
neopharm
Опаковка
30 таблетки

Neorenal

NEORENAL (НЕОРЕНАЛ) е съвременно средство с комплексно действие при

  • лечение и профилактика на бъбречнокаменна болест (уролитиаза)
  • лечение и профилактика на възпалителни заболявания на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит)
  • лечение и профилактика на подагра

NEORENAL подкрепя функциите на бъбреците и отделителната система. Спомага за отделянето на пикочна киселина. Повлиява благоприятно пикочно-половата система при риск от образуване на бъбречни камъни и инфекции.

Приложение:

Благодарение на своите действия брезовия екстракт повлиява благоприятно следните състояния:

Бъбречнокаменна болест
ускорява изхвърлянето на бъбречни камъни и пясък от бъбреците и пикочния мехур, намалява риска от образуване на оксалатни, уратни, фосфатни и цистинови бъбречни камъни като увеличава диурезата, нормализира pH (киселинността) на урината, успокоява инфекциите в бъбречното легенче, подтиска преципитацията на калциевите йони и ускорява извеждането им с урината. В резултат на това намалява броя на кризите и тежестта на симптомите при бъбречно каменна болест. Удължава интервалите между кризите. Успокоява инфекциите в бъбречното легенче и нормализира киселинността на урината

След литотрипсия
прилага се за улесняване на извеждането на остатъчните частици от разбития камък, предпазване от образуване на нови камъни и от инфектиране на наранената тъкан на пикочните пътища.

Възпаление на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит)
елиминира причинителите на инфекции в пикочно-половия тракт и облекчава симптомите при цистит, уретрит и пиелонефрит в резултат на ускореното отделяне на урина и подтискането на болестотворните бактерии в пикочно-половата система. Намалява случаите на обостряне на хроничните заболявания на пикочно-половата ситема (цистит, уретрит, пиелонефрит). Засилва ефекта на прилагания антибиотик.

При хронични заболявания може да се приема продължително време (над 6 месеца) поради отличната поносимост и безвредност на препарата.

Подагра
ускорява отделянето и отвеждането на пикочната киселина с урината. Намалява нивата на пикочната киселина в кръвта. Флавоноидът кверцетин намалява активността на ензимите ксантин оксидаза и ксантин дехидрогеназа, които имат основна роля в патогенезата на подаграта.

Отоци
повлиява благоприятно отоци от сърдечно-съдов, бъбречен и възпалителен произход, нормализира пропускливостта на капилярите и подобрява състоянията свързани с неправилна задръжка на течности.

Целулит
елиминира задържаната в подкожната тъкан вода, което е основната причина за появата и развитието на целулита. Екстрактът от брезови листа стимулира кръвообръщението в кожата и нормализира пропускливостта на капилярите. Това подобрява отвеждането на отпадни метаболити от кожата и освобождава задържаните в кожата и подкожието течности. Така в подкожната мастна тъкан се създават условия за по ефикасно изгаряне на мазнините.

Дозировка:

Индикация

Дневна доза

Продължителност*

Уролитиаза

 

 

Криза

3 пъти дневно по 2 таблетки

10 дни

Профилактика (в периодите между кризи)

3 пъти дневно по 1 таблетка

60 дни

Възпалителни заболявания

 

 

Остър цистит, уретрит или пиелонефрит

3 пъти дневно по 2 таблетки

10 дни

Хроничен пиелонефрит

3 пъти дневно по 1 таблетка

90 дни

Хроничен цистит и уретрит

3 пъти дневно по 1 таблетка

60 дни

Профилактика на подагра

3 пъти дневно по 1 таблетка

90 дни

*-минимална продължителност на приема за постигане на терапевтичен резултат

Ефектът на Neorenal се усилва при увеличен прием на течности 1-2 литра дневно.
Дозировката на препарата се определя според телесното тегло и тежестта на състоянието. В случай, че лекуващия лекар не е препоръчал друго, се приемат от 1 до 3 таблетки по три пъти на ден.

Състав:

NEORENAL е препарат с растителен произход съдържащ стандартизиран екстракт от брезови листа и патентована комбинация от 3,5,7,3 ′,4 ′-penta-hydroxy-flavone и 3,7,3 ′,4 ′-tetra-hydroxy-flavone
Всяка таблетка NEORENAL съдържа 390 mg стандартизиран сух екстракт от брезови листа с 330 mg активни вещества, от които флавоноиди – 80 mg, тетрациклични тритерпени – 20 mg танини- 32 mg, бетулорентична киселина, калиев нитрат и други.

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет