Facebook Pixel

НЕОКСИД

Продукт №
23805
В наличност
13.25 лв.
neopharm
Опаковка
30 таблетки

Неоксид

Neoxid

 

NEOXID (НЕОКСИД) е продукт от ново поколение, съчетаващ знаниятa на съвременната медицина и естествената сила на природата. NEOXID съчетава по уникален начин антиоксидантното действие на витамините Е, С, про-витамин А, микроелемента селен и екстракта от пшеничен зародиш като по този начин осигурява на организма максимална защита срещу свободните радикали. В резултат от някои естествени за организма обменни процеси и под влиянието на външни фактори, като замърсители, цигарен дим, алкохол, ярка слънчева светлина и други, в човешкия организъм се образуват високореактивни атоми, наречени свободни радикали. Свободните радикали атакуват здравите клетки и предизвикват тяхното увреждане или дори разрушаване, което води до стареене и боледуване. Нашето тяло разполага със защитна система от антиоксиданти. Антиоксидантите са молекули, които взаимодействат безопасно със свободните радикали, неутрализират ги и спират разрушителното им действие.

Човешкият организъм трудно набавя всички необходими витамини, ензими и микроелементи, които изграждат защитната система от антиоксиданти. Затова е нужно да ги получи допълнително - чрез NEOXID. Уникалната формула на NEOXID се дължи на извлечените от пшеничен зародиш ензими супероксид дисмутаза (СОД) и каталаза, които неутрализират дори и най-агресивните свободни радикали. Добавените към тях витамини А, Е и С, заедно с микроелементът селен допълват и засилват въздействието им. Така NEOXID представлява една завършена защитна система от антиоксиданти с максимален ефект и оптимални резултати. Ефектът на NEOXID се усилва при увеличаване на дневната доза. Ежедневният прием на 2 таблетки Neoxid от началото на бременността осигурява необходимите витамини, минерали и аминокиселини за бременната и за плода. Мощното антиоксидантно действие на Neoxid е от изключително значение през цялата бременност. Антиоксидантното действие предпазва и намалява значително риска от прееклампсия. Neoxid се понася добре и не претоварва организма на бременната жена.

  • Кръвообращение и сърдечно-съдова система

Подобрява здравината и еластичността на кръвоносните съдове, с което подпомага движението на кръвта за по-добро оросяване на крайниците, мозъка и сърцето.

  • Дихателна система

Подобрява дихателните процеси, като неутрализира токсичното действие на цигарения дим, индустриалните газове и другите замърсители във въздуха.

  • Кожа, коса, нокти

Повишава еластичността на кожата и здравината на косата и ноктите, като неутрализира свободните радикали, образувани от UV лъчите и замърсителите.

  • Очи

Влияе благоприятно при очни заболявания, причинени от недостиг на витамин А.

  • Полова система

Стимулира правилното функциониране на половата система, повишава активността на половите клетки и либидото при мъжете.

  • Бременност

Осигурява необходимите витамини, минерали и аминокиселини, от които бременната се нуждае. Предпазва и намалява значително риска от прееклампсия.

  • Студ и инфекции

Повишава издръжливостта на организма към студ и инфекции. Намалява отоците и посиняването на крайниците, причинени от измръзване. Възстановява оросяването в засегнатите зони.

  • Рак

Намалява риска от развитие на ракови заболявания. Селенът действа благоприятно за възстановяването на пациенти, подложени на лъчетерапия.

  • Усещане за по-висок тонус и издръжливост

При физическо натоварване нивото на свободни радикали в организма се повишава от 10 до 20 пъти в сравнение със състояние на покой. Естествената защитна система на организма не е в състояние да предотврати клетъчното увреждане на мускулите и ставите и произтичащите от това симптоми на умора и понижен тонус. Редовния прием на NEOXID повишава физическата издържливост, подобрява възстановяването след физически натоварвания и повишава тонуса на организма.

Подпомага процеса на възстановяване след физическо натоварване, повишава тонуса и физическата издръжливост.

 

Състав:

Про-витамин А 6 mg
Витамин С 100 mg
Витамин Е  20 mg
Селен 50 mcg
Екстракт от пшеничен зародиш 125 mg

Съдържание на активни вещества в 125 mg екстракт от пшеничен зародиш ( в 1 таблетка)

Ензими    
Супероксид дисмутаза (СОД)    
Каталаза    
Витамини    
Витамин C mcg  60
Тиамин mcg  5,6
Рибофлавон mcg  3,8g
Ниацин mcg  77
Пантотенова киселина mcg  23,7
Витамин B-6 mcg  6,6
Фолиева киселина mcg  1
Витамин E mcg  1,25
Минерали    
Калций, Ca mcg  700
Желязо, Fe mcg  50
Магнезий, Mg mcg  2,05
Фосфор, P mcg  5
Калий, K mcg 4,2
Натрий, Na mcg 400
Цинк, Zn mcg 40
Мед, Cu mcg 6,5
Манган, Mn mcg 46,5
Селен, Se mcg 1,06
Аминокиселини    
Триптофан mg 2,0
Треонин mg 4,35
Изолевцин mg 4,94
Левцин mg 8,71
Лизин mg 4,18
Метионин mg 2,0
Цистин mg 2,3
Фенилаланин mg 6,0
Тирозин mg 4,7
Валин mg 6,2
Аргинин mg 7,3
Хистидин mg 3,36
Аланин mg 5,0
Аспартат mg 7,75
Глутамат mg 32,1
Глицин mg 5,25
Пролин mg 11,56
Серин mg

5,83

Супероксид дисмутаза (СОД)
СОД е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от токсичното действие на кислорода, когато той самия се превърне в свободен радикал, т.нар. “супероксиден радикал”. СОД се намира във всички по-важни тъкани на организма, но особена роля има в клетките на белия дроб и кожата. С напредването на възрастта, организмът произвежда все по-малко супероксид дисмутаза, което до голяма степен обуславя процесите на стареене.

Каталаза
Каталазата е друг важен ензим който се намира в клетките на кръвта, костния мозък, черния дроб, бъбреците и лигавиците и неутрализира свободните радикали образувани в тези органи и тъкани в резултат на естествените им функции.

Витамин Е
Най-широкоразпространения мастно разтворим антиоксидант в човешкото тяло. Един от най-ефективните антиоксиданти, който прекъсва верижната реакция на свободните радикали във всички липидосъдържащи тъкани, както и в клетъчната мембрана и предпазва от окислително разрушаване хормони, ензими, липиди и други витамини. Антиоксидантното му действие е особено ефикасно при високи концентрации на кислород, затова неговите нива са най-високи в липидните структури изложени на прякото действие на кислорода - еритроцитната мембрана, епитела на дихателната система и кожата.

Витамин С
Най-широкоразпространения водно разтворим антиоксидант в човешкото тяло. Действа главно във вътреклетъчната течност. Особено важна е ролята му при неутрализацията на свободните радикали образувани в резултат на цигарения дим и замърсяването на околната среда. Подпомага възстановяването на другите антиоксиданти в тяхната активна форма.

Про-витамин А (β каротин)
Про-витамин А е мастно разтворим антиоксидант, който е много ефективен при ниска концентрация на кислород. Затова се твърди, че допълва антиоксидантното действие на витамин Е. Една част от про-витамин А се превръща във витамин А (ретинол), който няма антиоксидантна активност, но играе ключова роля в редица жизненоважни процеси. Доказана е ролята на витамин А в образуването на очните пигменти, както и в растежа на епителните клетки, скелета и репродуктивните органи. Повишава усройчивостта на организма към студ и инфекциозни заболявания. Повредените епителни тъкани в резултат на недостиг на витамин А често стават обект на инфекции, поради което витамин А е наричан “анти-инфекциозен” витамин.

Селен
Селенът е метал, който спада към групата на микроелементите в човешкия организъм. Той участва като съставна част на една от ензимните системи неутрализиращи т. нар. хидропероксидни свободни радикали, които увреждат липидните структури в тъканите. Селенът и витамин Е взаимно усилват действието си като антиоксиданти. Селенът играе важна роля за нормалното функциониране на панкреаса, което е необходимо за абсорбцията на витамин Е. От своя страна витамин Е намалява загубите на селен в организма и го поддържа в активната му форма.

 

 

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет