НОВАРИКС

Продукт №
44108 50884
В наличност
от 14.17 лв.
Опаковка
 • 30 таблетки
 • 60 таблетки

Novarix

Новарикс

 

NOVARIX действа срещу първопричината за венозната болест, а именно слабостта на съдовата стена. Едновременно с това NOVARIX е венотоник (повишава венозния тонус), вазопротектор (повишава устойчивостта на малките кръвоносни съдове) и подтиска възпалителния процес.

Биологично-активните вещества в състава на NOVARIX, осигуряват отлично работеща формула срещу венозните заболявания:

 • Колаген тип III

В организма на човека има над 20 вида колаген. От тях, колаген тип III е с най-голямо значение за кръвоносните съдове. Нишките  му изграждат финна мрежа в стената на кръвоносните съдове, която поддържа тяхната форма, структура и обем. Здравината на колагеновата мрежа определя здравината на съдовата стена. Допълнителният прием на колаген тип III осигурява на организма възможност да поддържа стените на кръвоносните съдове здрави. Колаген тип III в състава на NOVARIX е хидролизиран, което прави усвояването му от организма бързо и сигурно.

 • Еластин

Еластинът в състава на NOVARIX е друг важен градивен елемент на съдовата стена, който осигурява нейния тонус и еластичност. Когато еластинът е с правилна структура и в достатъчно количество, съдовата стена е способна да понесе допълнителни натоварвания, предизвикани от продължително стоене прав, дълго заседяване на едно място, неправилна поза и др.

 • Флавоноиди

Флавоноидите подтискат възпалителния процес в стената на вените. Освен това, те увеличават тонуса на вените и нормализират пропускливостта на капилярите. В резултат на тези ефекти, отокът и болката намаляват и в последствие изчезват напълно. В допълнение, флавоноидите в NOVARIX предпазват капилярите и малките съдове от редица увреждащи фактори (свободни радикали, медиатори на възпалението) и повишават тяхната устойчивост и здравина.

Флавоноидите в NOVARIX са пречистени и микронизирани. Това прави усвояването им от организма по-бързо и по-пълноценно, което води до по-бързо облекчаване на симптомите.

За предотвратяване и лечение на венозните заболявания е необходим комплексен подход, затова NOVARIX действа срещу причината на заболяването по няколко механизма:

 • NOVARIX стимулира синтеза на колаген тип III и еластин, с което повишава здравината и еластичноста на съдовата стена.
 • NOVARIX подтиска възпалителния процес в стената и клапите на вените.
 • NOVARIX повишава венозния тонус и нормализира пропускливостта на капилярите.
 • NOVARIX предпазва капилярите и малките кръвоносни съдове.

В резултат на това NOVARIX:

 • Намалява отока и болката до пълното им изчезване.
 • Намалява риска от усложнения и рецидиви.

 

Прием:

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте NOVARIX 2 пъти по 1 таблетка на ден.

При остри хемороидални кризи, за постигане на по-бърз ефект, приемането на NOVARIX следва да се приложи по следната схема:

3 пъти дневно по 2 таблетки за 4 дни, последвано от
2 пъти дневно по 2 таблетки за 3 дни.
След това приемът продължава с препоръчаната дневна доза– 2 пъти по 1 таблетка за срок от 30 до 90 дни.

Макар и рядко, в началото на приема може да усетите стомашно дразнене. В такива случаи продължете курса, като приемате NOVARIX по време или след хранене.

NOVARIX не се препоръчва при свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата.

 

Състав:

Всяка таблетка NOVARIX съдържа:

 • 500 mg флавоноиди- микронизирана пречистена флавоноидна фракция,  състояща се от 90% (450 mg) диосмин и 10% (50 mg) други флавоноиди – хесперидин, диосметин, линарин и др;
 • 100 mg хидролизиран колаген тип III;
 • 50 mg еластин.
ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА

Разрешително № АП-1007

за търговия по интернет