НОЗИТИКС спрей за нос EmergoPharm

В наличност
69100
12.88 лв.
Опаковка
10 мл
Баркод (EAN)
5902020885740

NOZITIX spray nazal

НОЗИТИКС сорей за нос

 

NOZITIX спрей за нос е медицинско изделие, което оказва успокояващо и благоприятно действие при лечение на вирусни и бактериални инфекции на носната лигавица, както и на алергичен ринит. Може да се използва и като превантивна мярка в периода на повишен риск от поява на инфекции на носната лигавица. Съставките на продукта образуват върху носната лигавица защитен филм, който ограничава полепването, проникването и разпространението на алергени, бактерии и вируси, като напр. риновируси и коронавируси. Подпомага още и възстановяването на раздразнената мукоза. Тиксотропните му свойства предотвратяват изтичането на продукта от повърхността на носната лигавица. Основните компоненти на NOZITIX са капа карагенан и фукоидан. Антивирусният механизъм на действие на капа карагенана и фукоидана се основава на намаляването на способността за прилепване на вируси и блокирането на рецепторите върху клетъчната повърхност. Капа карагенанът и фукоиданът създават върху повърхността на лигавицата бариера, като по този начин се предотвратява взаимодействието между вируса и клетъчната повърхност. Освен това, продуктът съдържа ксилитол, който инхибира способността за прилепване и растеж на патогенни бактерии върху повърхността на назофарингеалните епителни клетки. Препоръчва се още при първи симптоми на настинка и грип. Оказва благоприятно действие по време на лечение на алергичен, бактериален и вирусен ринит. Като превантивна мярка в периода на повишен риск от поява на инфекции на носната лигавица. Не използвайте ако:

 • опаковката е повредена или срокът на годност, отпечатан върху опаковката е изтекъл;
 • е налице установена алергия към някои от съставките на продукта;
 • се забелязва кървене от носа или рани в носната кухина;
 • непосредствено преди употребата му пациентът е претърпял операция или хирургични процедури в назофарингеалната кухина;

При деца под 1-годишна възраст

 • Да се избягва контакт с очите, ушите, устата и лигавицата на гърлото. Ако продуктът случайно попадне върху тях, изплакнете обилно със студена вода. Въпреки че липсват данни NOZITIX® да оказва негативно влияние по време на бременност и кърмене, посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на този продукт.

Взаимодействие с лекарства/медицински изделия:

 • Поради антикоагулантните си свойства фукоиданът може да окаже адитивен ефект върху антикоагуланти, като варфарин и хепарин. Препоръчва се поне 30 минути след употреба на продукта да не се приемат никакви лекарства, медицински изделия или капки за нос.

 

Състав:

 • Пречистена вода, соево масло, глицерол, ксилитол, емулгатори, капа карагенан, фукоидан, тотарол, токоферолов ацетат, натриев цитрат дихидрат, EDTA-натриева сол, масло от сибирска ела.

 

Начин на употреба:

 • Трябва да се използва най-малко 3 пъти дневно, по едно впръскване във всяка ноздра.
 • При възрастни и деца над 1-годишна възраст: по 1 впръскване във всяка ноздра 3 пъти дневно. Ако след 7 дни няма подобрение или ако състоянието Ви се влоши, се консултирайте с Вашия лекар
 • При деца NOZITIX да се използва под родителски контрол.
 • При необходимост NOZITIX може да се използва за по-дълъг период от време. NOZITIX е медицинско изделие, но ако симптомите продължат повече от 7 дни, моля, консултирайте се с Вашия лекар.
 • От хигиенни съображения и за да се избегне пренасянето на микроби, една опаковка NOZITIX трябва да се използва само от едно лице.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg