OCCUVITAL | ОКУВИТАЛ капсули Magnalabs

В наличност
61959
24.94 лв.
Опаковка
30 капсули
Баркод (EAN)
0279170154251

ОКУВИТАЛ капсули Магналабс

OCCUVITAL capsules Magnalabs

 

ОКУВИТАЛ се използва за поддържане остротата на зрението и естественото функциониране на защитната система на очите. Подходящ при:

 • Продължителна работа на компютър
 • Употреба на контактни лещи
 • Умора на очите

Haematococcus Pluvialis micro alge extract/Astaxsanthin 4 mg / Хематококус плувиалис/ Астаксантин 4 мг: Сладководен вид с високо съдържание на астаксантин. Астаксантинът е каротеноид от вида на терпените, но за разлика от другите каротеноиди не се превръща във витамин А в човешкия организъм, който може да бъде токсичен в прекомерни дози. Астаксантинът доказано подпомага зрението и предпазва очите от оксидативния стрес.

Eyebright (euphrasia parthenium)/ Очанка (Еуфразия): За лечебните свойства на Еуфразията се знае още от преди 1300 години. В тибетската медицина се използва като лечебно средство при симптоми на конюктивит, а сокът ѝ, особено в Исландия, се използва за обезболяване на очите.. Съдържащите се в Еуфразия танини са много ефективни при изсушаване на лигавицата на очите. Еуфразия има много силно противоалергично и противовъзпалително действие. Тя има понижаващо действие върху вътреочното налагяне. Именно поради тази причина  е високо ефективна при очни заболявания като сенна хрема, ечемик, конюктивит, уморени очи и възпаления на слъзните канали и катаракта. Притежава положително действие дори при физически травми на очите, при които е засегната роговицата. Тя намалява болката и предотвратява появата на възпаление.

Bilberry (vaccinium myrtillus 5mg [25%] antocyanidins)/ Европейска боровинка – 20 mg: Европейската боровинка е известна с благоприятното си влияние върху остротата на зрението и антиоксидантната си активност. Независими проучвания показват подобрение на зрението през нощта при прием на 5 мг дневно антоцианидини, извлечени от европейска боровинка. В друго проучване при приложен екстракт от европейски боровинки се наблюдава подобряване остротата на зрението при пациенти с глаукома. От друга страна антиоксидантите в европейската боровинка предпазват зрителния апарат от вредното окислително действие на свободните радикали.

Carrot (root) extract/ Екстракт от морков, корен – 50 mgЕкстрактът от корен на морков е богат на Витамин А, който е от изключително значение за правилното функциониране на зрителния апарат.

NAC/ Н-ацетилцистеин – 50 mg: Аминокиселината има силен антиоксидантен ефект и също се използва за естествения синтез на глутатион – важен елемент на имунната система, също с антиоксидантно действие.

Taurin/ Taurin – 50 mg: Тауринът е есенциална аминокиселина с широк обхват по отношение на функциите. Има важна роля за предпазване на ретината и поддържане на имунната система.

Lutein/ Лутеин – 30 mg: Лутеинът е каротиноид с важно значение за предпазване на ретината. В Института за изследване на злокачествени образувния в Хаваи е доказано, че лутеинът най-ефикасно предотвратява пероксидазните реакции на мазнините, които са в значителна концентрация както в серума, така и в очите. Лутеинът като ефективен неутрализатор на свободните радикали играе важна роля като антиоксидант.

Zeaxanthin/ Зeaксантин – 300 µg: Стереоизомер на лутеина, зеаксантинът се натрупва основно в централната макула на окото и има сходни с лутеина свойства.

Витамините С, Е, А и минералите Цинк и Селен имат важно значение за правилното осъществяване функцията на зрителния апарат. Предпазват очите от умора при продължителна работа с компютър, взиране или при хронична умора на очите. Също имат важно значение за имунната система и играят роля на антиоскиданти, като по този начин се постига максимална защита на очите от вредни въздействия.

 

Състав:

 • Haematococcus Pluvialis micro alge extract/Astaxsanthin 4 mg / Хематококус плувиалис/ Астаксантин 4 мг – 40 мг
 • Eyebright (euphrasia parthenium)/ Очанка (Еуфразия) – 30 мг
 • Vitamin C – 250 мг
 • Bilberry (vaccinium myrtillus 5mg [25%] antocyanidins)/ Европейска боровинка – 20 мг
 • Carrot (root) extract/ Екстракт от морков, корен – 50 мг
 • NAC/ Н-ацетилцистеин – 50 мг
 • Taurin/ Taurin – 50 мг
 • Lutein/ Лутеин – 30 мг
 • VItamin E (100 IU d-aлфa тoĸoфepил cyĸцинaт) – 67 мг α-TE
 • Zn/Цинк – 10 мг
 • Vitamin A/ Bитaмин A (1000 IU, пaлмитaт) – 800 µg RE
 • Zeaxanthin/ Зeaксантин – 300 µg
 • Selen/ Селен – 25 µg

 

Начин на употреба:

 • 1 капсула дневно
Още от Magnalabs

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg