ОМНИ БИОТИК 10 сашета

В наличност
51476
28.80 лв.
 • Купи 3 за 24.60 лв. всяко и спести 15%

Опаковка
10 сашета
Баркод (EAN)
9120001435166

OMNI BIOTIC 10 AAD

ОМНИ БИОТИК 10 ААД

 

Естествени пробиотични бактерии благоприятстващи възстановяването при антибиотично асоциирана диария (ААД).

Какво представлява Омни Биотик 10 AAD?

Омни Биотик 10 AAD е комбинация от пробиотик - 10 различии, естествено населяващи червата бактериал­ни щамове и един пребиотик, който предоставя на тези полезни микроорганизми оптимална хранителна среда за размножаване и установяване.

Тази комбинация се нарича синбиотик.

Голямото количество естествена микрофлора и научно доказаното действие, превръщат Омни Биотик 10 AAD в изклкючително полезен продукт.

 

Защо антибиотиците причиняват храносмилателни проблеми?

За редица заболявания антибиотиците представляват оръжие в борбата с опасни патогени и терапия, която може да бъде животоспасяваща. Въпреки това трябва да знаем, че те не са лишени от странични ефекти, които могат да причинят дисбаланс в чревния тракт. Почти всеки е имал оплаквания свързани с гадене или неприятна диария по време на или след антибиотична терапия (така наречената Антибиотик Асоциира­на Диария или накратко AAD). Те са предизвикани от унищожаването на редица естествено населяващи червата бактерии, като по този начин се нарушава обмяната на веществата. Това позволява бързото размножаване на резистентни към антибиотици, опасни бактерии (напр. Clostridium difficile или NDMi), което може да доведе до тежки и дори животозастрашаващи забо­лявания

 

Защо пробиотиците са толкова важни за чревния тракт?

Наличието на различни здравословни бактериални щамове и тяхната активност при обмяната на веществата е от голямо значение за поддържането на нормално функциониращо храносмилане. Допълнително тези симбионти (естествени и важни за храносмилането бактерии) образуват множество защитни линии срещу патогени, токсини от околната среда и канцерогенни вещества, които попадат в червата, чрез поеманата храна. Резултатите от проучванията сочат, че приемът на точно подбрани пробиотични бактериални щамове подпомага унищожаването на вредните за организма бактерии и по този начин предотвратява диарията.

 

Какви са особеностите на Омни Биотик то AAD?

Специалната матрица, в която са имплементирани десетте бактериални щама на Омни Биотик 10 AAD, е разработвана в продължение на години, за да бъдат бактериите активни и резистентни към киселата среда на стомаха и жлъчката. Отличните резултати и гарантираната ефикасност са проверени в редица клинични проучвания проведени в Academic Hospital Maastricht.

Световно признание за проучванията за Омни Биотик 10 AAD!

Високото качество на този синбиотик е признато от Световната организация на гастроентеролозите. Естествените пробиотични бактерии преминават безпрепятствено през киселинната среда на стомашното съдържимо и достигат до мястото си на действие в активно състояние. Публикуваното през 2008 г- проучване за Омни Биотик 10 AAD в American Journal of Gastroenterology е класирано от тази комисия сред 12-те най-важни научни проучвания за пробиотици (www. worldgasroenterology.org).

 

Защо комбинацията от множество бактериални щамое е по-ефективна в сравнение с отделни щамове?

Високата численост от 5 милиарда активни бактерии в 1 доза, както и комбинацията от 10 различни пробио­тични бактериални щамове придават на Омни Биотик 10 AAD свойствата и характеристиките, на които се дължи успеха и качествата на продукта. Комбинацията от различни бактериални видове има за цел по-доброто установяване и размножаване в червата. По този начин се постигат оптимални нива на pH (киселинност) на лигавицата, в следствие на което се редуцира разпространението на болестотворни бактерии и се подобрява абсорбцията на хранителни вещества.

Кои естествени бактериални щамове се използват в Омни Биотик то AAD?

 • Bifidobacterium bifidum W23,
 • Bifidobacterium lactis W18,
 • Bifidobacterium longum W51,
 • Enterococcus faecium W54,
 • Lactobacillus acidophilus W37,
 • Lactobacillus acidophilus Wss,
 • Lactobacillus paracasei W72,
 • Lactobacillus plantarum W62,
 • Lactobacillus rhamnosus W71,
 • Lactobacillus salivarius W24

 

Koгa трябва да се прилага Омни Биотик 10 AAD?

В допълнение към общия благоприятен ефект, Омни Би­отик 10 AAD е специално предназначен за повлияване на храносмилателни проблеми, предизвикани от приема на антибиотици. Внимателно подбраните бактериални щамове подпомагат допълнително естествените защитни механизми на организма. Препоръчва се прием по време на и непосредствено след антибиотична терапия, при необходимост Омни Биотик 10 AAD е подходящ и за продължителна употреба. Няма данни за привикване.

Нашият съвет за здравето на храносмилателния тракт е:

По бреме на антибиотична терапия да се приема и про­биотик.

 

Как да приемаме правилно Омни Биотик 10 AAD?

Препоръчва се прием сутрин преди закуска и/или вечер преди лягане. Ако е възможно оставете интервал от 2-3 часа преди или след приема на антибиотика.

 

Указания за употреба:

Разтворете прахчето от сашето в 1/8 литра вода (половин чаша вода). Изчакайте 15 минути за активиране. Разбъркайте отново и изпийте.

 

Как да дозираме правилно Омни Биотик 10 AAD за постигане на оптимални резултати?

По време на антибиотичната терапия: 2 пъти дневно по 1 саше.

След края на антибиотичната терапия: в продължение на 14 дни, веднъж дневно по 1 саше за регенерация на чрев­ната флора и правилното функциониране на храносмила­телните процеси и обмяната на веществата.

Деца до з години трябва да приемат 1/2 от препоръчителната доза.

 

Може ли Омни Биотик 10 AAD да се приема постоянно?

Да, принципно всички пробиотични продукти Омни Био­тик могат да се прилагат ежедневно. Това са хранителни добавки, които подпомагат правилното функциониране на храносмилането. Тези продукти са подходящи за под­помагане на нормалната функция на червата по време на бременност и/или кърмене.

 

Опаковка:

10 сашета по 5 грама

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg