ОМНИ БИОТИК 6 прах

В наличност
51480
51.98 лв.

Опаковка
60 грама
Баркод (EAN)
9120001430093

OMNI BIOTIC 6

ОМНИ БИОТИК 6

 

Хранителна добавка, предоставяща естествени бактериални култури за чревния тракт.

 

„Здравата храносмилателна система - основа за доброто здраве“

 

Това познание е толкова ста­ро, колкото и медицината. Още преди 4000 години в старите писания на аюрведичните лечители, чревният тракт е посочен като център на благоденствието, което се потвърждава и от съвременната наука. В чревния тракт с помощта на милиарди ми­кроорганизма се осъществява голяма част от процесите на обмяната на веществата в нашето тяло, там се произвеждат  жизненоважни витамини, ензими и аминокиселини, неутрализират се вредни микроорганизми. Никъде другаде в нашия организъм няма по-интензивен контакт с чужди вещества. Ето защо ние се нуждаем от мощна за­щитна бариера под формата на активни чревни бактерии. В тялото на здрав човек има сто пъти повече чревни бакте­рии отколкото са собствените клетки на организма. Без тях не би било възможно нито нормално функциониращо храносмилане, нито самия живот.

„Pro Bios" означава ,3а Живота"

Още преди 100 години известният руски лекар и носител на Нобелова награда д-р Иля Мечников е казал: „Смъртта се крие в червата". Той е открил, че народите населяващи Кавказ, които ежедневно приемали млечно-кисели продукти (съдържащи пробитици), са по-здрави, рядко боледуват и доживяват преклонна възраст.

Днес знаем защо

Червата разполагат с най-развитата ендогенна защит­на система. Там се образуват имунните клетки, които предпазват нашия организъм от токсини, вредни бактерии и вируси. В здравите черва се намират 3 пъти повече имунни клетки отколкото в далака, в костния мозък и в лимфните възли взети заедно. Освен това червата са отговорни за 8о% от функциите на обмяната на веществата. Тази систе­ма може да съществува единствено и само, ако са налични достатъчно здрави бактерии в червата, отговорни за балансираното храносмилане.

Особено важно е наличието на различни видове бактерии, тъй като всеки щам изпълнява различни задачи в чревния тракт. Голямото разно­образие от различни щамове полезни бактерии е решаващ фактор за здравето и активността ни, включително и в напреднала възраст.

 

Съвети за добро храносмилане:

 • Яжте повече зеленчуци, ориз, картофи, по-малко захар и мазнини;
 • Подсилете имунната си система;
 • Обръщайте внимание на редовното храносмилане, като избягвате лаксативи;
 • Приемайте ежедневно здравословни естествени за червата бактерии;
 • Научете се да балансирате стреса, в личен и професионален план;
 • Движете се на чист въздух;
 • Пийте поне 2 литра вода наден;
 • Избягвайте консерванти.

 

Ако последвате тези съве­ти, гнилостните микроби и ферментационните газове нямат шанс да се загнездят във Вашите черва и да унищожат здравите чревни бак­терии. Вашето храносмилане ще работи идеално и вие ще се чувствате жизнени и свежи.

 

Пречистване и възстановяване

Достатъчното количество чревни бактерии е важно за подпомагане отстраняването на токсини и гнилостни микроби от храносмилателната система. Особено важна е ролята на лактобацилите, бифидобактериите и ентерококите, съдържащи се в Омни Биотик 6

С всяка лъжица Омни Биотик 6 Вие приемате 2 милиарда активни, живи бактерии, чиято цел е освобождаването на чревните власинки от загниващи и ферментиращи остатъци, абсорбцията на витамини и минерали от храната, както и стимулиране производството на ензими, аминокиселини и есенциални мастни киселини.

 

Омни Биотик 6

Омни Биотик 6 е научно изпитана идеална комбинация от 6 различни бактериални щама, които могат да се „заселят" както в тънкото черво, така и в дебелото.

 • Bifidobacterium animalis W53
 • Enterococcus faecium W54
 • Lactobacillus acidophilus W55
 • Lactobacillus casei W56
 • Lactobacillus salivarius W57
 • Lactococcus lactis W58

 

Омни Биотик 6 съдържа и разтворимите фибри FOS, естествена субстанция от корен на цикория, която не се усвоява в червата и служи изключително за хранителна среда на бифидо- и лакто- бактериите, подпомагаща по този начин тяхното размножаване.

 

Приготвянето е лесно

Разбъркайте една равна чаена лъжичка (2 грама) Омни Биотик 6 в 125 ml (1/2 водна чаша) хладка вода, оставете няколко минути и изпийте този акти­вен микс.

Най-добре сутрин преди закуска или вечер преди лягане. Можете да разтворите пробиотичните бактерии и в мляко, йогурт или сок, ако така ще Ви бъде по-вкусно. Ако страдате от непоносимост към фруктоза, оставе­те Омни Биотик 6 поне 30 минути, разтворен във вода.

В това време бактериите метаболизират цялата фрукто­за.

Омни Биотик 6 може да се приема по време на бременност и е подходящ за бебета и малки деца.

 

Опаковка:

60 грама прах

Още от OMNI BIOTIC
 1. ОМНИ БИОТИК ПРО - ВИ 5 саше
  ОМНИ БИОТИК ПРО - ВИ 5 саше
  Специална цена 27.36 лв. 28.80 лв.
 2. ОМНИ БИОТИК ПАНДА сашета
  ОМНИ БИОТИК ПАНДА сашета
  61.99 лв.
 3. ОМНИ БИОТИК МИГРА сашета
  ОМНИ БИОТИК МИГРА сашета
  Специална цена 62.64 лв. 65.94 лв.
 4. ОМНИ БИОТИК 10 сашета
  ОМНИ БИОТИК 10 сашета
  28.80 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg