ОМНИ БИОТИК ПАНДА сашета

В наличност
51481
61.99 лв.
 • Купи 3 за 58.90 лв. всяко и спести 5%

Опаковка
30 сашета
Баркод (EAN)
9120001434756

OMNI BIOTIC PANDA

ОМНИ БИОТИК ПАНДА

 

Омни Биотик Панда е комбинация от 3 различни, естествено населяващи чревния тракт микроорганизма.  Специално разработен за бременни и бебета през първата година от живота, при фамилна склонност към алергични заболявания, астма или невродермит. Голямото количество естествена микрофлора и научно доказаното действие, превръщат Омни Биотик Панда в изключително полезен продукт.

 

Защо пробиотиците са толкова важни за чревния тракт?

Наличието на различни здравословни бактериални щамове и тяхната активност при обмяната на веществата е от голямо значе­ние за поддържането на нормално фукнкциониращо храносмилане. Допълнително тези симбионти (естествени и важни за храносмилането бактерии) образуват множество защитни линии срещу патогени, токсини от околната среда и канцерогенни вещества, които попадат в червата, чрез поеманата храна. Резултатите от проучванията сочат, че приемът на точно подбрани пробиотични бактериални щамове подпомага унищожаването на вредните за организма бактерии.

В първите дни от живота на новороденото е необходимо да се на­бавят пробиотици които са от изклкючителна важност за доброто храносмилане. Омни Биотик Панда съдържа бактериални щамо­ве, които са подбрани на база дългогодишни проучвания.

 

Какви са особеностите на Омни Биотик Панда?

Пробиотиците, налични в Омни Биотик Панда, имат множество полезни свойства, 3-те бактериални щама, съдържащи се в Омни Био­тик Панда, притежават следните свойства, на които се дължи ефективността на продукта:

 • благоприятстват развитието на полезни микроорганизми в чревния тракт на бебето;
 • стимулират изграждането на имунната система;
 • подобряват бариерната функция на чревната лигавица;
 • възстановяват нормалната чревна микрофлора, нарушена от приема на антибиотици;
 • ограничават появата на гъбични инфекции, инфекции на пикочните пътища, дихателни инфекции като синуити, бронхити и пневмония;
 • намаляват риска от алергии - астма, хранителни алергии и атопии;
 • възпрепятстват размножаването на болестотворни микроорганизми в чревния тракт;
 • компенсират дефицита на TREC клетки.

 

Доказана ефективност на Омни Биотик Панда

Изключителният ефект е доказан в плацебо-контролирано проучване в Wilhelmina Children's Hospital University Medical Center Utrecht (Холандия).

 

Защо комбинацията от бактериални щамове е по-ефективна в сравнение с отделни щамове?

Чревният тракт разполага с най-развитата ендогенна защитна система. Тук се образуват тези имунни клетки, които предпазват нашия организъм от токсини, вредни бактерии и вируси. В здравите черва се намират 3 пъти повече имунни клетки отколкото в далака, в костния мозък и в лимфните възли взети заедно. Освен това червата са отговорни за 8о% от функциите на обмяната на веществата. Тази система може да съществува единствено и само, ако са налични достатъчно „добри" бактерии в червата, отговорни за балансираното храносмилане. Внимателно подбраните бактери­ални щамове подпомагат допълнително естествените защити механизми на организма.

 

Кои естествени бактериални щамове съдържа Омни Биотик Панда?

 • Lactococcus lactis W58,
 • Bifidobacterium lactis W52,
 • Bifidobacterium bifidum W23
 

Начин на употреба:

 • Възрастни: 1 саше дневно. Изсипете съдържанието на сашето в 125 ml вода (1/2 водна чаша) и разбъркайте, оставете 10 минути да се активира, разбъркайте още веднъж и изпийте.
 • Бременни: на база данни от проведени проучвания, при алергичен дисбаланс се препоръчва Омни Биотик Панда да се приема ежеднев­но, най-късно след осмия месец на бременността. По време на кърмене, младата майка може да продължи да приема всеки ден Омни Биотик Панда, за да подпомогне храносмилането си.
 • Бебета: разтворете 1 саше Омни Биотик Панда в 2 супени лъжици мляко или преварена вода и накапете с пипета директно в устата на бебето. Ако не кърмите бебето си, разтваряйте всеки ден по 1 саше Омни Биотик Панда в шишето за хранене.
 • Внимание: не загрявайте над 40°С!
 

Може ли Омни Биотик Панда да се приема постоянно?

Да, принципно всички пробиотични продукти Омни Биотик могат да се прилагат ежедневно. Това са хранителни добавки, които под­помагат правилното функциониране на храносмилането. Тези продукти са подходящи за подпомагане на нормалната функция на чер­вата по време на бременност и/или кърмене.

 

Опаковка:

30 сашета по 3 грама

Още от OMNI BIOTIC
 1. ОМНИ БИОТИК ПРО - ВИ 5 саше
  ОМНИ БИОТИК ПРО - ВИ 5 саше
  Специална цена 27.36 лв. 28.80 лв.
 2. ОМНИ БИОТИК МИГРА сашета
  ОМНИ БИОТИК МИГРА сашета
  Специална цена 62.64 лв. 65.94 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg