ОМНИ БИОТИК ПАНДА сашета

В наличност
51481
Специална цена 62.00 лв. 77.50 лв.
Опаковка
30 сашета

OMNI BIOTIC PANDA

ОМНИ БИОТИК ПАНДА

 

Омни Биотик Панда е комбинация от 3 различни, естествено населябащи чревния тракт микроорганизма.  Специално разработен за бременни и бебета през първата година от живота, при фамилна склонност към алергични заболявания, астма или невродермит. Голямото количество естествена микрофлора и научно доказаното действие, превръщат Омни Биотик Панда в изключително полезен продукт.

 

Защо пробиотиците са толкова важни за чревния тракт?

Наличието на различни здравословни бактериални щамове и тяхната активност при обмяната на веществата е от голямо значе­ние за поддържането на нормално фукнкциониращо храносмилане. Допълнително тези симбионти (естествени и важни за храносмилането бактерии) образуват множество защитни линии срещу патогени, токсини от околната среда и канцерогенни вещества, които попадат в червата, чрез поеманата храна. Резултатите от проучванията сочат, че приемът на точно подбрани пробиотични бактериални щамове подпомага унищожаването на вредните за организма бактерии.

В първите дни от живота на новороденото е необходимо да се на­бавят пробиотици които са от изклкючителна важност за доброто храносмилане. Омни Биотик Панда съдържа бактериални щамо­ве, които са подбрани на база дългогодишни проучвания.

 

Какви са особеностите на Омни Биотик Панда?

Пробиотиците, налични в Омни Биотик Панда, имат множество полезни свойства, 3-те бактериални щама, съдържащи се в Омни Био­тик Панда, притежават следните свойства, на които се дължи ефективността на продукта:

 • благоприятстват развитието на полезни микроорганизми в чревния тракт на бебето;
 • стимулират изграждането на имунната система;
 • подобряват бариерната функция на чревната лигавица;
 • възстановяват нормалната чревна микрофлора, нарушена от приема на антибиотици;
 • ограничават появата на гъбични инфекции, инфекции на пикочните пътища, дихателни инфекции като синуити, бронхити и пневмония;
 • намаляват риска от алергии - астма, хранителни алергии и атопии;
 • възпрепятстват размножаването на болестотворни микроорганизми в чревния тракт;
 • компенсират дефицита на TREC клетки.

Доказана ефективност на Омни Биотик Панда

Изключителният ефект е доказан в плацебо-контролирано проучване в Wilhelmina Children's Hospital University Medical Center Utrecht (Холандия).

Защо комбинацията от бактериални щамове е по-ефективна в сравнение с отделни щамове?

Чревният тракт разполага с най-развитата ендогенна защитна система. Тук се образуват тези имунни клетки, които предпазват нашия организъм от токсини, вредни бактерии и вируси. В здравите черва се намират 3 пъти повече имунни клетки отколкото в далака, в костния мозък и в лимфните възли взети заедно. Освен това червата са отговорни за 8о% от функциите на обмяната на веществата. Тази система може да съществува единствено и само, ако са налични достатъчно „добри" бактерии в червата, отговорни за балансираното храносмилане. Внимателно подбраните бактери­ални щамове подпомагат допълнително естествените защити механизми на организма.

 

Кои естествени бактериални щамове съдържа Омни Биотик Панда?

 • Lactococcus lactis W58,
 • Bifidobacterium lactis W52,
 • Bifidobacterium bifidum W23
 

Начин на употреба:

Възрастни: 1 саше дневно. Изсипете съдържанието на сашето в 125 ml вода (1/2 водна чаша) и разбъркайте, оставете 10 минути да се активира, разбъркайте още веднъж и изпийте.

Бременни: на база данни от проведени проучвания, при алергичен дисбаланс се препоръчва Омни Биотик Панда да се приема ежеднев­но, най-късно след осмия месец на бременността.

По време на кърмене, младата майка може да продължи да приема всеки ден Омни Биотик Панда, за да подпомогне храносмилането си.

Бебета: разтворете 1 саше Омни Биотик Панда в 2 супени лъжици мляко или преварена вода и накапете с пипета директно в устата на бебето.

Ако не кърмите бебето си, разтваряйте всеки ден по 1 саше Омни Биотик Панда в шишето за хранене.

Внимание: не загрявайте над 40°С!

 

Може ли Омни Биотик Панда да се приема постоянно?

а, принципно всички пробиотични продукти Омни Биотик могат да се прилагат ежедневно. Това са хранителни добавки, които под­помагат правилното функциониране на храносмилането. Тези продукти са подходящи за подпомагане на нормалната функция на чер­вата по време на бременност и/или кърмене.

 

Опаковка:

30 сашета по 3 грама

Още от OMNI BIOTIC
 1. ОМНИ БИОТИК ПРО - ВИ 5 саше
  ОМНИ БИОТИК ПРО - ВИ 5 саше
  Специална цена 28.40 лв. 32.70 лв.
 2. ОМНИ БИОТИК МИГРА сашета
  ОМНИ БИОТИК МИГРА сашета
  Специална цена 59.72 лв. 71.10 лв.
 3. ОМНИ БИОТИК 6 прах
  ОМНИ БИОТИК 6 прах
  Специална цена 44.77 лв. 55.96 лв.
 4. ОМНИ БИОТИК СТРЕС РИПЕЪР сашета
  ОМНИ БИОТИК СТРЕС РИПЕЪР сашета
  Специална цена 53.48 лв. 66.85 лв.
 5. ОМНИ БИОТИК 10 сашета
  ОМНИ БИОТИК 10 сашета
  Специална цена 26.84 лв. 33.56 лв.

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg