ONCO IMMUFEN гел срещу страничните ефекти на лъчетерапия

В наличност
64600
42.16 лв.
Опаковка
50 мл

ONCO IMMUFEN гел срещу страничните ефекти на лъчетерапия

 

Кожен гел след лъчетерапия Onco Immufen е медицинско изделие под формата на гел, което се използва за надлежно овлажняване, лубрикация и създаване на защитна бариера в близост до местата, изложени на лъчетерапия. Поради създаването на подходяща среда, то подпомага хода на естествения процес на регенерация. Immufen Onco гел след лъчетерапия създава защитна бариера в близост до места, изложени на радиация и насърчава естествените регенеративни процеси, хидратира кожата, намалява сухотата, напрежението и сърбежа и предпазва от инфекции, причинени от надраскване на кожата. Благодарение на този гел кожата е по-еластична, овлажнена и по-малко податлива на външни фактори.

Един от многото странични ефекти от лъчетерапия са промените в кожата. Те са предизвикани от смущаване на функцията на кожната бариера. Тези промени включват: обрив, сухота на кожата, хиперпигментация, възпаления, десквамация на кожата и т.н. Освен това кожата е по-склонна към инфекции и алергии и е по-чувствителна към ултравиолетово лъчение. Кожните проблеми могат да причиняват: болки, силен дискомфорт, да намаляват качеството на живот и могат да бъдат причина за прекратяване на терапията или нейното забавяне. Съответно надлежната грижа за кожата е изключително важна, основно нейното овлажняване и лубрикация. Надлежното хидриране на кожата намалява сухотата, напрежение и сърбеж, като по този начин я защитава от инфекция, причинена от почесванията на кожата.

Кожен гел след лъчетерапия Onco Immufen съдържа много различни овлажняващи вещества, като например глицерин, аргинин и натриев хиалуронат и силно лубрикационно масло комплекс Омега Плюс. Допълнително съдържащото се в изделието SyricalmTM пази от извънредно висока степен на загуба на вода и подсилва защитната бариера на кожата. Благодарение на това, кожата е по-еластична, влажна и по-малко податлива на въздействието на външни фактори, което помага да се редуцира усещането за напрежение и сърбеж. Поради надлежната хидратация на кожата се поддържа подходяща среда, която е благоприятна за естествените регенеративни процеси.

Освен това в устройството се съдържа пребиотик Biolin P - той гарантира адекватна среда за развитие на физиологична бактериална флора, която защитава от развитието на патогенни микроорганизми. Това пази чувствителната кожа на онко пациентите от инфекция.

 

Състав:

  • Основни съставки: глицерин, PEG-40 хидрогенирано рициново масло, SyricalmTM (Екстракт от фрагмити харка, екстракт от пория кокос), Биолин P (инулин, алфа-глюкан олигозахарид), натриев хиалуронат, комплекс омега плюс (масло от семена на Helianthus annuus, масло Zea mays, масло от семена Sesamum indicum, масло от семена Macadamia integrifolia, масло от Olea europaea fruit), аргинин.
  • Допълнителни съставки: вода, карбомер, хидроксиацетофенон, 1,2-хексанедиол, каприлил гликол, токоферил ацетат, натриев бензоат.

 

Начин на употреба:

  • Малки количества гел се прилагат върху чиста кожа, която е подложена на лъчетерапия. Разнесете нежно, като спазвате правилата за хигиена. Използвайте токова често, колкото се изисква за кожата, до няколко пъти дневно, особено няколко часа след лъчетерапия и през нощта.
  • Състоянието и условията на кожата трябва да бъдат спазвани едновременно по време на и след базова терапия. В случай на проява на каквито и да е притеснителни симптоми или промени в кожата, свържете се с Вашия доктор незабавно.
  • Не използвайте точно преди лъчетерапия, тъй като може да причини кожно дразнене. Интервалът между използването на гела и радиотерапията трябва да бъде минимум няколко часа. Не използвайте върху отворени незаздравели рани и за наранявания с инфракция на дермиса.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg