ПАДСТОП Лосион против въшки Natur Produkt

В наличност
58565
Специална цена 14.87 лв. 17.50 лв.
Опаковка
75 мл
Баркод (EAN)
5902026462006

ПАДСТОП лосион против въшки

PADSTOP lotion

 

Падстоп бързо и ефективно отстранява въшките и техните яйца. Той спира активния стадий на развитието им, отстранява въшките, като ги задушава и дехидратира гнидите. Безопасен е за деца, възрастни, бременни и кърмещи жени. Не съдържа инсектициди, само диметикон. Padstop лосион против въшки е лесен за приложение и действа много бързо (10+ минути), без развитие на резистентност.

PADSTOP (Падстоп) спира активния стадий на развитие на въшката и нейните яйца, т.нар. гниди. Съдържащият се в продукта диметикон бързо отстранява въшките като ги задушава (спира притока на кислород към дихателните пътища) и дехидратира гнидите. Той представлява безцветно, без аромат, синтетично полиметилсиликоново масло с копринена немазна консистенция. Не се абсорбира от кожата и затова е напълно безопасен за приложение върху скалпа. Отличава се с минимално повърхностно напрежение, благодарение на което може да проникне в най-малките въздухоносни пътища на паразита, запушвайки ги предотвратява достъпа им до кислород. След около минимум 10 минути от приложението, въшките и яйцата им (гнидите) се задушават и изсъхват. След употреба на продукти, съдържащ диметикон, не се наблюдава възвръщане на жизнените функции на паразита. В допълнение, той редуцира адхезията на гнидите, улеснявайки тяхното отстраняване с гребен за въшки. Действието му е напълно механично, поради което въшките и гнидите не могат да станат резистентни към диметикон, благодарение на което медицинското изделие PADSTOP може да се прилага всеки път щом се появят въшки.

 

Състав:

  • 100% диметикон

 

Начин на употреба:

  • Само за външно приложение!
  • Да се прилага върху здрава, неповредена кожа на скалпа.

Дозировка:

  • Къса коса (до ушите или по-къса) 25-50 ml
  • Средно дълга коса (до раменете) 50-75 ml
  • Дълга коса (под линията на рамената) 75 ml

За да се омокри добре косата и скалпа, при много дълга коса и плътен/дебел косъм, може да се наложи прилагането на по-голямо количество от лосиона. Количествата са приблизителни.

Етапи на приложение:

  • Прилагане на продукта върху косата и скалпа - необходимо е за унищожаването на въшката и дехидратирането на гнидата. В зависимост от дължината на косата (виж. таблицата по-горе), приложете необходимото количество от лосиона. Това става по-лесно, като обърнете бутилката откъм гърба - използвайте начертаната скала в ml. Приложете лосиона върху суха коса и втривайте, докато косата и скалпа напълно се намокрят (за да не се изсуши твърде бързо косата, използвайте приложената в опаковката найлонова шапка за коса). По време на приложение на продукта, пазете очите от попадане на лосион в тях. След приложение на лосиона, поставете найлоновата шапка за коса върху главата си и останете така 10-60 мин. (в зависимост от дължината на косата и плътността на косъма), за да може активната съставка диметикон максимално да подейства.
  • Отстраняване на въшките и гнидите с гребен - този етап е необходим за пълното отстраняване на паразитите. След поне 10 минути срешете косата си с гребена за въшки, който е приложен в опаковката (мократа коса е много по-лесна за разресване). Измийте внимателно косата си два пъти с топла вода и шампоан за ежедневна употреба. През следващите 10 дена грижливо проверявайте дали не са се появили отново въшки и гниди. Това може да се случи при невнимателно разресване на косата с гребена за въшки по време на третиране с лосиона, тъй като женските въшки изхвърлят наведнъж няколко яйца на ден, а тяхното излюпване става едва след 7 дена. Ако паразитите са се появили отново, повторете стъпки 1 и 2.
  • Обеззаразяване на средата - необходимо е за цялостното отстраняване на въшките и гнидите. Проверете и другите членове на семейството дали имат въшки и гниди. Това трябва да става в рамките на 10 дена след приложението на продукта и отстраняването на паразитите. При поява на паразити - повторете стъпки 1 и 2. Щателно измийте дрехите, завивките и кърпите при температура не по-ниска от 60°С. За дезинфекция на предметите, които не могат да се изперат в пералня или миялна машина, поставете ги в найлонова торбичка поне 3 седмици да стоят затворени на стайна температура или във фризера за 24 часа при температура -15°С до -18 °С. Продуктите за коса (гребени, четки) трябва да се потопят в гореща вода с температура 60°С за минимум 10 мин. След употреба найлоновата шапка за коса, обработена с лосиона, да се изхвърли навън в кофата за боклук. Старателно почистете с прахосмукачка / изтупайте килимите, мебелите, пода. Веднага след като почистите, отстранете торбичката от прахосмукачката и я изхвърлете навън в боклука.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg