ПАНАДОЛ БЕБЕ сироп за бебета и деца

В наличност
2646
7.69 лв.
Опаковка
100 мл
Баркод (EAN)
5010006101361

ПАНАДОЛ БЕБЕ сироп за бебета и деца

PANADOL Baby

 

Panadol Baby представлява лекарствен продукт под формата на сироп, без лекарско предписание, с вкус на ягода, съдържащ парацетамол, предназначен за деца на възраст от 3 месеца до 12 години, който облекчава болката при никнене на зъбки, зъбобол и възпалено гърло и понижава температурата при настинки, грип и детски инфекции. Панадол Сироп за бебета, също така се препоръчва за понижаване на високата температура като пост-ваксинална реакция. Panadol Baby е с приятен ягодов вкус, не съдържа захар и алкохол, не дразни стомаха и лесно се дозира.

 

Не давайте ПАНАДОЛ Бебе суспензия на деца, алергични към парацетамол или някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

Проверете, преди да приемете това лекарство, ВАЖНО!

Предупреждения и предпазни мерки

Запомнете: ПАНАДОЛ Бебе съдържа парацетамол.

Приемът на прекалено много парацетамол може да предизвика сериозно увреждане на черния дроб.

Не използвайте този лекарствен продукт, ако детето Ви приема лекарства по лекарско или без лекарско предписание, които съдържат парацетамол за повлияване на болка, треска, симптомите на настинка и грип или сънотворни.

Да не се приема повече от препоръчаната доза, тъй като това може сериозно да увреди черния дроб.

Да не се приема с други лекарства, съдържащи парацетамол.

Важна информация относно някои от съставките на ПАНАДОЛ Бебе:

Суспензията съдържа като помощни вещества:

 • азо оцветител азорубин (Е 122) - Може да причини алергични реакции.
 • парахидроксибензоати: натриев метилпарахидроксибензоат (Е219), натриев

етилпарахидроксибензоат (Е215), натриев пропилпарахидроксибензоат (Е217) - Може да причинят алергични реакции (възможно е да са от забавен тип).

 •  сорбитол (Е420) - всяка доза от 5 ml съдържа 666,5 mg сорбитол - Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.
 •  малтитол (Е965) - Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт.

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да дадете ПАНАДОЛ Бебе суспензия, ако

 •  детето има бъбречно или чернодробно заболяване; детето е недохранено или с тегло под нормата;
 •  Може да се наложи напълно да избегнете употребата или да намалите количеството парацетамол, което да дадете.
 •  приема варфарин и подобни лекарства, използвани за разреждане на кръвта; е имало проблем с дишането при употреба на това или подобно лекарство в миналото; - има тежка инфекция, страда от тежко недохранване или е с тежко поднормено тегло, тъй като това може да увеличи риска от метаболитна ацидоза.

Признаците на метаболитна ацидоза включват:

 •  дълбоко, учестено, затруднено дишане;
 •  позиви за повръщане, повръщане;
 •  загуба на апетит;

Незабавно уведомете лекаря си, ако имате комбинация от тези симптоми. Ако симптомите не се подобрят, трябва да потърсите лекарска помощ. Бременност и кърмене

Не е приложимо — лекарството е предназначено за употреба в педиатрията, за лечение на деца от 1 месец до 12 години.

Как да приемате ПАНАДОЛ Бебе:

Суспензията е за перорално приложение.

 • Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия личен лекар или фармацевт.
 • Да се разклати преди употреба.
 • В опаковката е приложена градуирана мерителна лъжичка (2.5 - 5 ml) или пипета (0.5 - 8 ml), които улесняват измерването на точната доза. Да не се превишава препоръчаната доза.
 • Винаги давайте най-ниската ефективна доза за облекчаване на симптомите на Вашето дете и винаги прилагайте продукта за най-краткосрочен период на лечение.

Да не се дават повече от 60 mg/kg разделени в единични дози от 10-15 mg/ kg за период от 24 часа.

За деца на възраст от 1 до 3 месеца:

При реакция след ваксинация:

Единична доза от 10-15 mg/kg за симптоматично облекчаване на температурата след ваксинация. Ако се налага прием на втора доза, оставете поне 4 часа между отделните дози. Ако температурата продължи и след приемане на втора доза ПАНАДОЛ Бебе суспензия трябва да се потърси консултация с лекар.

При температура:

Ако температурата не се понижава повече от 24 часа (след прием на 4 дози), трябва да се потърси консултация с лекар, за да се вземат предварително мерки за диагностициране на възможна по-сериозна инфекция.

За улеснение на дозирането може да ползвате следната таблица:

Дозировка на paracetamol при деца

Тегло  Дозировка
4 кг - 2 ml
5-6 кг - 3 ml
7-9 кг - 4 ml
 10-12 кг - 6 ml 
13-15 кг - 8 ml 
16-19 кг - 10 ml
20-25 кг - 12 ml 
26-31 кг - 16 ml
32-42 кг - 20 ml

Измерете препоръчаната дозировка, посочена в горната таблица въз основа на теглото на детето. Използвайте приложената в опаковката пипета. Изтеглете суспензия от шишето до съответната линия на скалата. Повторете, ако е необходима доза, по-голяма от 8 мл. След употреба, пипетата трябва да се измие с топла вода и да се подсуши, като не е необходимо да я стерилизирате.

Тази доза може да бъде повтаряна на всеки 4 часа при необходимост. Не давайте повече от 4 дози за период от 24 часа. Да не се дава на интервали, по-кратки от 4 часа.

Не се препоръчва при кърмачета под 1 месец.

 • ПАНАДОЛ Бебе суспензия не трябва да се дава повече от 3 дни без консултация с лекар. Ако състоянието на детето не се подобрява, потърсете съвет от Вашия лекар.

Ако детето Ви е приело повече от необходимата доза ПАНАДОЛ Бебе суспензия

Не надвишавайте посочената доза. Приемането на прекалено голямо количество може да увреди черния дроб. Ако мислите, че детето е приело повече от препоръчана
потърсете лекарска помощ, дори и, ако се чувства добре и няма наличини симптоми, поради риск от чернодробна недостатъчност.

Ако сте пропуснали да дадете ПАНАДОЛ Бебе суспензия

Дайте необходимата доза, когато си спомните. Не давайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Може да се наблюдават алергични реакции, напр. кожен обрив. Макар и рядко е възможна появата на промени в кръвната картина.

Спрете приема на лекарството и незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако наблюдавате алергична реакция като кожен обрив или сърбеж, понякога с проблеми с дишането или поява на оток по устните, езика, гърлото или лицето; при поява на кожен обрив или излющване, или язви в устата, ако детето ви е имало проблеми с дишането при употреба на нестероидни противовъзпалителни лекарства или подобна реакция с този продукт; при поява на необяснимо насиняване или неочаквано кървене.

Тези реакции са много редки.

Как да съхранявате ПАНАДОЛ Бебе

Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Да не се замразява. Да се пази от директна светлина.

Не използвайте това лекарство след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Първоначално отворената опаковка може да се използва в рамките на 1 месец.

Не изхвърляйте лекарства с битовите отпадъци или в канализацията. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните лекарства и така ще спомогнете за опазване на околната среда.

Състав:

 • Активното вещество е: парацетамол

 Всяка доза от 5 ml съдържа 120 mg парацетамол (1 ml съдържа 24 mg).

 • Другите съставки (помощни вещества) са: ябълчна киселина, азорубин (Е 122), ксантанова гума, малтитол (Е965), сорбитол (Е420), натриев метилпарахидроксибензоат (Е219), натриев етилпарахидроксибензоат (Е215), натриев пропилпарахидроксибензоат (E2I7), лимонена киселина, есенция с ягодов аромат (L10055) и вода.

Намерете лек за болката и дискомфорта с избора на подходящи болкоуспокояващи. При нас ще откриете различни лекарства и хомеопатични продукти.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg