ПШЕНИЦА Био семена за кълнове Dary Natury
ПШЕНИЦА Био семена за кълнове Dary Natury
В момента на покълване на зърното, в него се акумулира енергия за продължаване на живота му, затова в този период природата осигурява най-ценните за растението ензими, микроелементи и важни вещества. При включване на кълнове от пшеница в менюто ни, ние получаваме тези заредени с мощна енергия съставки, които оказват изключително благоприятно влияние върху обмяната на веществата и нервната система. Пшеничните кълнове съдържат множество полезни вещества: хром, йод, цинк, желязо, силиций, калий, фолиева киселина, витамини Е, В1, В2, В3, В6. При покълване всички хранителни вещества стават активни и техният брой нараства. Например, съдържанието на витамин С и В се увеличава 5 пъти, витамин Е - 3 пъти, фолиева киселина - 4 пъти.
- Нормализират обмяната на веществата
- Укрепват имунната система
- Подобряват функционирането на нервната, сърдечно-съдовата система и мускулите
- Грижат се за правилното храносмилане и здравето на храносмилателната система
- Подобряват състоянието на кожата и косата
- Нормализират хормоналния баланс
- Спомагат за намаляване на кръвното налягане
- Понижават нивата на лошия холестерол
- Целулозата премахва токсините от тялото и подобрява работата на стомашно-чревния тракт
- Желязото в пшеничните кълнове повишава хемоглобина, препоръчват се при анемия
- Повишават когнитивните способности
Състав:
- Семена от пшеница 100%.
Начин на употреба:
- В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марлята поръсете семената на един слой и ги залейте с вода, за предпочитане преварена и хладка. Марлята трябва винаги да е мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от вида на растението кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена като грах, соя, нахут и др., или семена с черупки като тиквени и слънчогледови, кълновете се нарязват преди консумация, а фините семена се използват цели.