РЕГЕНОВЕКС гел

REGENOVEX

Съвременен иновативен подход при лечение на проблеми в ставите

Свойства:

 • Нанася се лесно – флакон с дозатор
 • Действа бързо
 • Попива незабавно
 • Без нежелани следи

Предимства:

Незабавно действие

 • Подобрява подвижността и гъвкавостта на ставите
 • Подходящ за приложение както през деня така и през нощта
 • Флакон с гел достатъчен за 80 апликации

Болка в ставите - широкоразпространен проблем при голяма част от хората

Установено е, че 70% от населението в развитите страни страда от проблеми в ставите. Ежедневното натоварване на ставите води до износване и увреждане на ставния хрущял. Това състояние предизвиква болка, дискомфорт, ограничаване подвижността и гъвкавостта на ставите и промяна в ежедневния ритъм на живот. С напредване на възрастта проблемите в ставите се задълбочават и изискват своевременно и адекватно третиране.

Хиалуроновата киселина е ключов компонент както на синовиалната течност изпълваща ставната кухина, така и на хрущяла, обвиващ костите в ставата. Хиалуроновата киселина „смазва” и уплътнява ставите, подобрявайки тяхната подвижност. С напредване на възрастта в човешкия организъм се синтезира по малко количество хиалуронова киселина - това води до промяна в консистенцията на синовиалната течност. Така тя вече не „смазва” и не уплътнява ставата достатъчно ефективно. Триенето на костите в ставната капсула провокира износване и разрушаване на хрущяла. Това предизвиква дискомфорт, ограничаване на подвижността и болки в ставите.

Износване и увреждане на ставния хрущял

Увреждането и износването на ставния хрущял ускорява отделянето на химични вещества, които предизвикват допълнително промяна в състава на синовиалната течност. В резултат на това, възпалението се разраства, болката се увеличава и по този начин се провокира своеобразен затворен цикъл на износване и увреждане на ставите. За да се възстанови нормалното състояние

на ставите е необходимо да се предотврати възпалителния процес, провокиран от химични вещества, а така също и да се ограничи механичното увреждане на ставната повърхност. На пазара се предлагат множество продукти, като една част от тях облекчават дискомфорта при проблеми в ставите, а други протектират ставите от механично увреждане. Продуктовата гама Regenovex едновременно противодейства както на химичното, така и на механичното увреждане на ставите. Продуктите Regenovex облекчават дискомфорта и подобряват подвижността на ставите.

Regenovex

Съставки:

 • Натурално масло от морски произход Bionovex® - екстракт от Новозеландска зеленоуста мида* /Двойно действие/.
 • Хиалуронова киселина - добива се чрез естествен процес на ферментация /Облекчава дискомфорта/.

Коментар:

*Натуралното масло Bionovex® е богато на ненаситени мастни киселини (омега-3 мастни киселини), с доказан противовъзпалителен ефект. Патентованият процес на екстракция осигурява извличане на активни вещества с много висока концентрация. Редица клинични проучвания потвърждават изключително благоприятния ефект на хиалуроновата киселина за подобряване състоянието на ставния хрущял. Продуктите Regenovex притежават изразено противовъзпалително действие, подпомагат регенерацията на увредения ставен хрущял, облекчават дискомфорта и подобряват подвижността на ставите.

 • Глюкозамин* фосфат – екстракт от скариди и от черупки на омар от източните морета на Китай /Подобрява подвижността на ставите/.

Коментар:

*Глюкозамин – главен физиологичен елемент на меките тъкани в човешкия организъм, неразривно свързан с хиалуроновата киселина. Ефектът от приема на глюкозамин се развива постепенно. Необходим е прием на големи количества за продължителен период от време.

 

 • Рибно масло* – извлича се от риба тон, сьомга и скумрия /Облекчава дискомфорта/.

Коментар:

*За да се наблюдава терапевтичен ефект трябва да се приема продължително време в големи количества.,

 

Уникална иновативна двукомпонентна формула от активни съставки с естествен произход

 1. Хиалуронова киселина - Подпомага регенерацията на ставния хрущял
 • Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина е основен компонент на синовиалната течност и на ставния хрущял. Тя „смазва” и уплътнява ставите. С напредване на възрастта нейното количество в организма постепенно намалява. Допълнителният прием на хиалуронова киселина подпомага възстановяването на нормалното количество на синовиалната течност и стимулира регенерацията на ставния хрущял.

 1. Bionovex® - натурално масло от морски произход – Притежава противовъзпалителен ефект и облекчава дискомфорта
 • Какво представлява натуралното масло Bionovex®?

Натуралното масло Bionovex® е стабилизирано, чисто масло извлечено от специален вид Новозеландска зеленоуста мида, обитаваща единствено Северните и Южните острови на Нова Зеландия. Установено е, че екстрактът от Зеленоуста мида е особено богат на полиненаситени мастни киселини (омега - 3 мастни киселини) с клинично доказан противовъзпалителен ефект.

 

Regenovex – съвременен иновативен подход при лечение на проблеми в ставите!

 • Продуктите са разработени в резултат на тригодишни проучвания oт екип специалисти
 • Притежават клинично доказана ефективност при проблеми в ставите
 • Подпомагат възстановяването на ставния хрущял
 • Подобряват подвижността на ставите
 • Облекчават дискомфорта

 

Още от Mentholatum
 1. ДИЙП РИЛИЙФ крем
  ДИЙП РИЛИЙФ крем
  8.22 лв.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg