РЕЛАКСОФИТОЛ капсули Naturpharma

В наличност
59270
27.85 лв.
Опаковка
30 капсули
Баркод (EAN)
4250225200174

РЕЛАКСОФИТОЛ капсули

Relaxophytol capsules

 

Натурална хранителна добавка, която подпомага функционирането на нервната система и поддържането на нормална психична функция.

 

Нарушенията на съня, тревожните и депресивни състояния засягат огромна част от хората и водят до намаляване на работоспособността и до влошаване качеството им на живот. Те могат да бъдат провокирани от различни стресови фактори. Научните изследвания, пък, установяват общи невробиологични основи между тях. Така например стресът може да доведе до тревожност, която е причина за трудно заспиване или ранно събуждане. От друга страна нарушенията на съня водят до повишаване на тревожността или до депресивни състояния, които допълнително влошават качеството му. За да може да се излезе от този порочен кръг, е нужно да се възстанови баланса на определени невромедиатори, които са отговорни за неговото нормално функциониране. Сред тях се открояват 2, които играят ключова роля. Това са гамааминомаслената киселина (GАВА, gamma-aminobutyric acid) и серотонина (5-хидрокситриптамин, 5-НТ):

  • Гамааминомаслената киселина (GABA) е основният инхибиращ невромедиатор в централната нервна система (ЦНС) при човека, а нейната основна роля е да намалява невроналната възбудимост. Установено е, че ниските нива на GABA в ЦНС водят до хиперактивност и заболявания, свързани с разстройване на нормалната й функция.
  • Серотонинът, наречен още „невромедиатор на щастието", изпълнява ключова роля при редица важни процеси, сред които регулирането на съня, чувството за болка, терморегулацията, апетита, агресията и сексуалното поведение.

 

Състав:

  • Маточината (Melissa officinalis) е многогодишно тревисто ароматно растение, а данните за употребата й като лечебно средство датират още отпреди 2000 години. Макар екстрактът да е твърде богат на компоненти, розмариновата киселина определя основната му биологична активност. Ето защо е изключително важно да се знае концентрацията на това природно вещество в общия екстракт. В препарата RELAXOPHYTOL съдържанието на розмаринова киселина е стандартизирано и доказано високо (66 mg в 2 капсули). Розмариновата киселина инхибира ензима GABA-трансаминаза, който води до бързо разграждане на GАВА. Така се увеличават нивата на този невромедиатор, като се намалява невроналната възбудимост. Установено е, че измежду всички екстракти от различни растения, именно този от маточина притежава най-високата инхибираща способност по отношение на GABA-трансаминазата. Всички тези ефекти са причина екстрактът от билката да допринася за премахване на нервното напрежение, чувството за страх и несигурност и да благоприятства усещането за психичен комфорт и спокойствие при стресови ситуации.
  • 5-НТР е природна аминокиселина, изолирана от семената на храстовидното растение Griffonia Simplicifolia, характерно за Централна и Западна Африка. 5-НТР води до много по-бърз биосинтез на серотонин в невроните. В допълнение на това приемът й повишава нивата и на някои други невромедиатори като например мелатонин и бета ендорфини, които са важни за добрия сън и спокойствие.
  • Витамин В6 (pyridoxine) е необходим за синтеза на много невромедиатори, включително серотонин и GABA, което се счита за причина за неговия благоприятен ефект върху нормалната психична функция. В допълнение на това, от серотонин с помощта на Витамин Вб се синтезира мелатонин, който влияе положително на съня, запазвайки циркадния ритъм.
  • Магнезий (Mg) - нивата му са пряко свързани с нивата на стрес. Когато количеството на минерала в организма е малко, стресът се увеличава и обратно - стресът води до ускорено отделяне и оттам ниски нива на магнезий. Mg е изключително важен микроелемент, който подпомага функционирането на нервната система и поддържането на нормална психична функция.
Активни вещества: 2 капсули
Тримагнезиев дицитрат със съдържание на Магнезий (Mg) 130 mg 812.5 mg
Екстракт от маточина (Melissa officinalis) със съдържание на хидроксицинамова киселина 117 mg и розмаринова киселина 66 mg 600 mg
Екстракт от Грифония Симплицифолия (Griffonia Simplicifolia) със съдържание на 5-хидрокситриптофан (5-НТР) 147 mg 150 mg
Пиридоксин хидрохлорид със съдържание на Вит. В6 10 mg

 

Начин на употреба:

  • Приемайте по две (2) капсули дневно - 1 на обяд около 1 час преди хранене и 1 вечер непосредствено преди лягане.
  • За постигане на начален ефект използвайте хранителната добавка 15 - 30 дни, а за трайни резултати - 30 - 90 дни.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg