РЕМОТИВ таблетки Ewopharma

В наличност
23333
20.35 лв.
Опаковка
30 таблетки

Какво представлява Ремотив и за какво се използва?

Ремотив е лекарствен продукт на билкова основа, отпускан без лекарско предписание. Предназначен е за лека до умерена депресия, която се проявява със следните симптоми:

 • Понижено и променливо настроение;
 • Вътрешно безпокойство;
 • Тревожност;
 • Състояния на напрегнатост и свързано с тях затруднено заспиване и влошено качество на съня.

Продуктът благоприятства третирането на тези симптоми благодарение на основната си активна съставка - жълт кантарион, който успокоява организма и подобрява обмяната на веществата. Вследствие на това действие на растението се подобрява настроението и цялостната кондиция. Хиперицинът в състава на Ремотив оказва влияние на хормоните в мозъка, благодарение на което жълтият кантарион успешно се справя с депресивни състояния и психосоматични заболявания. В определени случаи то действа дори противораково. Билката помага при проблеми с бъбреците, стомаха, черния дроб, мигрена и благоприятства потушаването на различни възпаления в организма.

Предупреждения относно приема на Ремотив

Не приемайте Ремотив, ако:

 • сте алергични (свръхчувствителни) към жълт кантарион или към някоя от останалите съставки на Ремотив;
 • сте свръхчувствителни към светлина.

Ремотив не трябва да се приема от деца под 6-годишна възраст.

По време на лечението с Ремотив избягвайте интензивното излагане на ултравиолетово (UV) облъчване, независимо дали директно от слънцето, или от солариум.

Ако оплакванията ви продължат за период, надхвърлящ 6 седмици, моля консултирайте се с вашия лекар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Ремотив:

 • Няма съобщения за случаи на предозиране. При значително по-висока приета доза е възможно да се усили изявата на изброените нежелани лекарствени реакции. В случай, че приемете повече от необходимата доза Ремотив, избягвайте излагането на слънчева светлина или ултравиолетово облъчване (използване на солариум) в продължение на около 1-2 седмици.

Ако сте пропуснали да приемете Ремотив:

 • Ако сте пропуснали да приемете Ремотив, продължете нормалния дозов режим, описан в листовката. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако сте спрели приема на Ремотив:

 • Ако сте прекъснали или преждевременно спрели лечението, то желаното въздействие не може да бъде постигнато и симптомите могат отново да се влошат.

Като всички лекарства Ремотив може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При следване на предписаната дозировка в редки случаи могат да възникнат следните странични реакции: гастроинтестинални нарушения, сухота в устата, главоболие, замаяност, усещане за слабост и изпотяване. Много рядко, предимно при хора със светла кожа, след излагане на слънчева светлина могат да възникнат кожни реакции като зачервяване, наподобяващо слънчево изгаряне. При появата на такива симптоми спрете лечението и се обърнете към вашия лекар. Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка, моля уведомете вашия лекар или фармацевт.

Какъв е съставът на Ремотив?

Активното вещество е сух екстракт от надземните части на растението Hypericum perforatum (жълт кантарион), събирани по време на цъфтежния период.

Другите съставки са микрокристална целулоза, кроскармелозен натрий, макрогол 6000, магнезиев стеарат, колоидален силициев диоксид, стеаринова киселина, хипромелоза, титаниев диоксид (Е171), червен железен оксид (Е172), макрогол 20 000.

Прием на други лекарства и Ремотив

Ремотив може да повлияе клиничните въздействия на някои лекарства. Екстрактът от жълт кантарион не бива да се приема едновременно със следните лекарства: орални антикоагуланти от типа на кумарина (аценокумарол, фенпрокумон или варфарин), имуносупресори, взимани след органна трансплантация, или за лечението на автоимунно заболяване (циклоспорин), лекарства за повлияване на сърдечни заболявания, съдържащи дигоксин, протеазни инхибитори (напр. индинавир), други антиретровирусни вещества (невирапин), лекарствени продукти за лечение на епилепсия (карбамазепин, фенобарбитал), стероидни хормони (орални контрацептиви), теофилин, антидепресанти (селективни инхибитори на обратния захват на серотонина като сертралин, флуоксетин, флувоксамин, циталопрам), лекарства, повлияващи чувствителността към светлината (фотосензитивен ефект); (нестероидни противовъзпалителни агенти). Необходима е предпазливост и след преустановяването на приема на препарати на базата на жълтия кантарион.

В тези случаи Ремотив може да бъде използван само след консултация с вашия лекар или непосредствено под негов надзор. Информирайте го, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

 • Прием на Ремотив с храни и напитки
  Приемайте Ремотив с малко количество течност, без да сдъвквате таблетката, за предпочитане по време на или след хранене.
 • Бременност и кърмене
  На базата на досегашни наблюдения не е установено наличие на риск за детето. До този момент обаче не са провеждани систематични изследвания. Посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
 • Шофиране и работа с машини
  Ремотив не повлиява шофирането и работата с машини. Способността за реагиране, както и способността за шофиране и работа с машини, може да бъде най-общо понижена поради съществуващото основно заболяване и във връзка с известните странични реакции. В тези случаи се обърнете за консултация към вашия лекар.

Как се приема Ремотив?

Обичайната доза за възрастни и деца над 12-годишна възраст е по 1 филмирана таблетка, приемана сутрин или вечер. По-възрастните пациенти могат да използват същата дозировка. Децата между 6 и 12-годишна възраст трябва да приемат половината от дозата за възрастни, и то само под лекарски надзор. Тъй като не е възможно разполовяването на филмираната таблетка Ремотив, се препоръчва употребата на продукта, съдържащ половината количество активно вещество.

Приемайте Ремотив с малко количество течност, без да сдъвквате таблетката, за предпочитане по време на или след хранене, в продължение на 4 до 6 седмици или за по-дълъг период, докато почувствате въздействието му. Лечението с продължителност, надхвърляща 6 седмици обаче, трябва да бъде провеждано под лекарски надзор. Ако симптомите ви продължават за по-дълъг период, консултирайте се с вашия лекар.

Често задавани въпроси, свързани с употребата на Ремотив

Какъв е размерът на една опаковка Ремотив?

В една опаковка Ремотив се съдържат 30 таблетки.

Подходящ ли е Ремотив за деца?

Не, лекарственият продукт е предназначен за възрастни.

Кога да използвам Ремотив?

Прилагайте Ремотив при следните симптоми:

 • Лошо и променливо настроение;
 • Тревожност;
 • Депресия;
 • Постоянно напрежение;
 • Умора и влошена концентрация и трудоспособност;
 • Влошено качество на съня.
Още от ewopharma
 1. ВИРУКСАН ФОРТЕ сашета
  ВИРУКСАН ФОРТЕ сашета
  38.39 лв.
 2. КАЛМИДЕРМ крем
  КАЛМИДЕРМ крем
  11.59 лв.
 3. ЕКСАЛЕР спрей
  ЕКСАЛЕР спрей
  от 34.10 лв.
 4. ХЕДЕЛИКС сироп
  ХЕДЕЛИКС сироп
  10.12 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg