РУВЕКСИН 325 мг таблетки

В наличност
1911
5.29 лв.
Опаковка
100 таблетки
Баркод (EAN)
0370030993475

РУВЕКСИН 325 мг таблетки

RUVEXIN 325 mg tablets

 

РУВЕКСИН 325 мг таблетки е лекарство с обезболяващо, противотемпературно и противовъзпалително действие. Той притежава и противосъсирващо действие, което се изразява в потискане агрегацията (слепването) на тромбоцитите. РУВЕКСИН е показан за временно облекчаване на слаби до умерени болки, свързани с простуда, главоболие, зъбобол, мускулни болки, слаби артритни болки; при висока температура; за вторична профилактика при болни след прекаран инфаркт на миокарда, нестабилна стенокардия или преходни нарушения в мозъчното кръвообращение. Обърнете специално внимание при употребата на РУВЕКСИН

  • ако страдате от астма.
  • Рувексин не трябва да се приема без консултация с лекар от деца и юноши (до 16 годишна възраст), които са болни от варицела, морбили или грип и имат повишена температура, поради опасност от синдрома на Рей - рядко, но тежко заболяване, свързано с употребата на салицилати проявяващо се с мъчително, упорито повръщане, гърчове и нарушение в съзнанието изискващо спешна медицинска помощ.

  • Рувексин не трябва да се приема повече от 5 дни при лечение на болка или повече от 3 дни състояния с висока температура без лекарско предписание.
    Високи дози от салицилатите могат да намалят нуждите от инсулин.

  • Пациенти с високо кръвно налягане трябва да бъдат внимателно наблюдавани, поради факта, че РУВЕКСИН може да повлияе ефекта на лекарствата за лечение на високо кръвно налягане.

 

Начин на употреба:

  • Обичайната доза за възрастни е 1 или 2 таблетки, 3-4 пъти дневно на 4-8 часа, но не повече от 12 таблетки дневно. При пациенти в старческа възраст, максималната дневна доза не бива да надвишава 6 таблетки.

  • За вторична профилактика на болни с прекаран инфаркт на миокарда и такива с нестабилна стенокардия или преходни нарушения в мозъчното кръвообращение обикновено се приема по 1 таблетка дневно.

 

Състав:

  • Ацетилсалицилова киселина -  325 mg 
  • Другите съставки са: калциев хидроген фосфат дихидрат, триацетин, хипромелоза, царевично нишесте, талк.

Още от RUEL Pharma

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg