СЕЛЕН L-селенометионин 200 µg капсули Natural Factors

В наличност
57118
22.93 лв.
Опаковка
60 капсули
Баркод (EAN)
628826001997

СЕЛЕН L-селенометионин 200 µg капсули Нечъръл Факторс

SELENOMETHIONINE capsules Natural Factors

 

Селен от натурален източник под формата на L-селенометионин или Se-Met – натуралната аминокиселина, която в сравнение с други форми на селен, се абсорбира много по-лесно и се задържа по-дълго в организма. Съставът на Селен (L-селенометионин) е сертифициран по ISURA, което гарантира отсъствие на ГМО, пестициди, разтворители и др. L-селенометионинът се отличава с малък размер на молекулата, благодарение на което не е алергенен или имуногенен. Това го превръща в идеална опция за хората с автоимунни заболявания, включително тироидит на Хашимото, ревматоиден артрит, възпалителни заболявания на червата и др.

 • Мощен антиоксидант!
 • Стимулира функциите на щитовидната жлеза.
 • Регулира имунната система и осигурява защита от бактерии и вируси.
 • Регулира хормоналния синтез и производството на простагландини – биологично активни вещества с важно участие в редица процеси.
 • Благоприятства зрението.
 • Спомага за поддържане нормалното състояние на простатата.
 • Допринася за намаляване на риска от атеросклероза и дислипидемия (нарушения в метаболизма на мазнините и високи нива на холестерола и триглицеридите).
 • Осигурява ползи при прием на холестеролопонижаващи медикаменти, включително статини или фибрати. Лечението със статини е една от най-разпространените фармакологични причини за селенов дефицит. Ето защо ако приемате статини, трябва да си набавяте и селен, с цел профилактика от атеросклероза, миокарден инфаркт и рабдомиолиза. При фибратите този риск е по-нисък, но продължителното им приемане също понижава селеновите запаси по неизяснени засега механизми.

Селенът има важно значение за производството на важния антиоксидант, глутатион пероксидаза. Селенът предотвратява окисляването и така защитава клетките и тъканите от опасните свободни радикали. Дефицитът на селен намалява активността на селенозависимите ензими, което води до различни функционални разстройства, включително скелетно- мускулна дисфункция, сърдечна-съдови нарушения, чернодробни проблеми, повишена капилярна пропускливост, дегенерация на панкреаса и др.

 

Състав:

 • Селен (L-Селенометионин) - 200 µg
 • Микрокристална целулоза, растителна капсула (целулоза, пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).
 • Не съдържа: Изуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, захар, пшеница, мая, глутен, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО.

 

Начин на употреба:

 • По 1 капсула дневно с храна.
Още от Natural Factors
 1. OSTEO MOVE Joint Care Natural Factors
  OSTEO MOVE Joint Care Natural Factors
  от 38.60 лв.
 2. PROSTCARE дражета Natural Factors
  PROSTCARE дражета Natural Factors
  41.00 лв.
 3. ВИТАМИН К2+А+D3 капки Natural Factors
  ВИТАМИН К2+А+D3 капки Natural Factors
  Специална цена 18.94 лв. 21.04 лв.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg