SORELEX

СОРЕЛЕКС

 

SORELEX е стерилно медицинско изделие, предназначено за покриване и активно заздравяване на хронични рани. Състои се от активен слой и абсорбираща сърцевина. Неговият всеобхватен ефект осигурява благоприятна среда за лечение на рани във влажна среда.

Антимикробните ефекти на SORELEX имат положителен ефект върху почистването и обеззаразяването на раната по време на началната фаза на зарастване, активният контактен слой подпомага заздравяването на рани, а абсорбиращото ядро ​​абсорбира ексудатите от раната.

 

Антиадхезионни свойства и лечение във влажна среда

Натриевият хиалуронат е линеен, отрицателно зареден полизахарид, който е естествена част от тялото (особено в извънклетъчното пространство), поради което е нетоксичен и не предизвиква алергична реакция. Натриевият хиалуронат притежава уникални физико-химични свойства, висока хидратираща способност и отлични антиадхезивни свойства. Поради което, един слой натриев хиалуронат върху контактния слой на SORELEX осигурява подходяща среда за естествения процес на заздравяване на раната.

 

Антимикробна ефикасност

Октенидин - N, N‘- (1, 10-декандиилди-1 [4 h] -пиридинил-4-илиден) бис - (1-октанамин) дихидрохлорид - е антисептик, използван за предотвратяване на инфекции, които забавят процеса на зарастване на раната . Октенидинът има широк спектър от антимикробни действия срещу много грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, гъбички и организми, произвеждащи плаки. Неговото първоначално действие е по-бързо от това на други антисептици (напр. сребърни съединения, хлорхексидин, PVP-йод, триклозан и полихексанид) и има по-широк спектър от ефекти дори при много ниски концентрации. Октенидинът не се абсорбира от здравата кожата или раните, вследствие на което не оказва влияние върху цялото тяло, което го прави токсикологично безвреден дори при многократна употреба.

SORELEX се използва за лечение на широк спектър от незарастващи хронични рани. SORELEX може да се използва както върху инфектирани, така и върху упорити, незарсатващи рани. Основните показания са язви на краката, диабетни язви на стъпалата, язви под налягане и дехисценация на оперативни рани.

 

Състав:

  • Натриев хиалуронат, октенидин дихидрохлорид

 

Начин на употреба:

Спазвайте принципите на добра хигиена и максимална чистота при нанасяне на продукта.

Контактният слой на SORELEX се нанася директно върху раната, цветният допълнителен слой се нанася равномерно встрани от раната. Когато нанасяте продукта върху рана със слаба секреция, навлажнете контактния слой с малко количество стерилен физиологичен разтвор или вода (около 10 ml). За другите видове рани не е необходимо овлажняване. В зависимост от степента на ексудация (напр. защита срещу абсорбция) трябва да изберете подходяща вторична превръзка, която да поставите върху SORELEX или да закрепите с превръзка и фиксирате към раната. SORELEX може да се използва до 5 дни, като се препоръчва подмяна на всеки 2-3 дни в зависимост от състоянието на раната. При силно секретиращи рани контактния слой на SORELEX може да бъде оставен да действа в леглото на раната, а да подмените само вторичната превръзка.

Когато подменяте превръзка е необходимо да обърнете внимание на заздравяващите ръбове на раната, които са покрити с нова, мека кожа. Може да се наложи да използвате подходящ мехлем, който да предотврати залепването на SORELEX към новия епител (кожа) по краищата на раната. Ако SORELEX изсъхне, за да се предотврати прилепването към новообразуваната тъкан, накисването на покритието ще улесни отстраняването му от раната при смяна.

Ако SORELEX не припокрива значително краищата на раната и е напълно напоен със секрет, текстилните слоеве на покривалото могат да бъдат разкачени, което позволява по-внимателно отстраняване от раната (първо отстранете горната абсорбираща част, след което внимателно отстранете лекият контакт текстил).

 

Внимание

При влошаване на състоянието на раната или при неочаквана промяна на състояниете, свържете се с Вашия лекар.

 

Противопоказания

Понастоящем няма известни противопоказания за локалната употреба на натриев хиалуронат. Съдържащият се в продукта октенидин дихидрохлорид може да предизвика неблагоприятна реакция при лица със свръхчувствителност. Следователно SORELEX е противопоказан за пациенти, които са свръхчувствителни към октенидин.

 

Странични ефекти

Натриевият хиалуронат се понася добре. Понастоящем няма известни странични ефекти след локално приложение. Понякога се наблюдава усещане за изгаряне и топлина в точката на приложение. Октенидин дихидрохлорида може да предизвика неблагоприятна реакция при лица със свръхчувствителност. Всички нежелани реакции или други необичайни реакции трябва да бъдат обсъдени с Вашия лекар

 

Взаимодействия

Продуктът не трябва да се комбинира с препарати, съдържащи анионни повърхностноактивни вещества (напр. детергенти и почистващи продукти), с които може да образува неразтворими комплекси. Това води до намаляване на ефективността му. Ефективността на SORELEX отслабва и в комбинация с продукти, съдържащи йод, PVP-йод или други окислителни вещества.

 

Внимание

Само за външна употреба. Не използвайте продукт с повредена опаковка. Не използвайте след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Не използвайте, ако контактният слой е влажен (това може да е причинено от желиране или прилепване на слоя към опаковката). Дръжте далеч от деца.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg