СУПЕРМАГНЕЗИЙ разтвор

В наличност
42351
9.78 лв.
Опаковка
200 мл

СУПЕРМАГНЕЗИЙ разтвор

 

Магнезият е най-дефицитният минерал при болшинството съвременни хора, тъй като масовите храни го съдържат недостатъчно. Стресовете, тежките метали, алкохолът и някои лекарства го изчерпват от организма, освен това бързо се губи през отделителните органи. При дефицит на магнезий страдат всички клетки и тъкани: нервната система се превъзбужда, увеличава се също и болковата чувствителност. Обмяната на веществата се забавя, което на ниво храносмилане се проявява като запек и жлъчночернодробен застой, на ниво бъбреци - като образуване на уратни и оксалатни камъни, на ниво сърце и кръвоносни съдове - образуване на тромби и атеросклеротични запушвания, на ниво мускули, кости и стави - спазми, възпаления, остеопороза или артроза (шипове) и т.н.

Важно е да се знае, че при липса на достатъчно магнезий, добавъчният калций не се усвоява добре и може повече да навреди, отколкото да помогне. От друга страна, калият действа еднопосочно с магнезия по отношение на нервната и сърдечносъдовата системи. Цинкът и вит. В6 в продукта допълват това действие, като подобряват обмяната на веществата, укрепват съединителната тъкан и имунитета, действат противоспастично и допринасят за здравето на кожата, ноктите и косата. Продуктът също спомага за пречистването на организма от тежки метали, радиоактивни елементи, флуор, токсични лекарства, аспартам и др.

Препоръчва се при:

  • стрес, превъзбуда, безсъние, спазми;
  • кожни проблеми;
  • запек, чернодробен застой, конкременти;
  • тромби и плаки, слабо сърце;
  • костни, ставни и мускулни болки, схващания, възпаления, шипове и др.;
  • при злоупотреба с алкохол, отравяния с тежки метали и др.

Начин на употреба:

  • Пие се по 1-4 ч.л. на ден, вкл. вечер, на гладно, с поне 50 мл вода или натурален сок.
  • Ниската доза е профилактична или поддържаща; високата доза се приема при необходимост от бързо повлияване на остри стресове, болки, спазми, инфекции, сърцебиене и др., както и за ускорено насищане на депата при дълготраен минерален дисбаланс.
  • Добре се съчетава с витамини от В-група (вкл. бирена мая), както и с билкови продукти - Релаксанал, Биостил-1 и 2.За разтривки и компреси, след разреждане с нехлорирана вода в примерно съотношение 1:3 (например, за около 100 мл. се вземат 25 мл. "Супермагнезий" и 75 мл. вода). Добре се съчетава с мехлема "Ревулзофит".

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg