ТЕЧНО ЖЕЛЯЗО с вкус на боровинка Nature's Way

В наличност
68812
37.01 лв.
Опаковка

480 мл

Баркод (EAN)
371401923169

ТЕЧНО ЖЕЛЯЗО с вкус на боровинка

LIQUID IRON with blueberry

 

Основната биологична функция на този метал при почти всички гръбначни животни е свързана с дишането. По-голяма част от желязото в човешкото тяло влиза в състава на протеина хемоглобин в червените кръвни клетки, който се свързва с поетия от белите дробове кислород, за да го пренесе чрез кръвообращението до клетките на различните органи и тъкани. По обратния път съединението връща въглероден диоксид, който бива издишван.

Желязо се съдържа и в друг протеин, наречен миоглобин, който се намира в мускулните клетки и участва в приемането, съхраняването, пренасянето и освобождаването на кислорода, когато това е необходимо. Металът също така изпълнява ролята на кофактор на множество ензими и участва в редица други важни процеси в човешкия организъм.

Дефицитът на желязо се отразява на снабдяването на органите с кислород, което може да предизвика анемия. Това състояние се характеризира с умора, слабост, депресия, главоболие, нарушения на сърдечния ритъм, стомашен дискомфорт, отслабена имунна функция, смущения в когнитивните способности и други.

Необходимото за нормалното функциониране на тялото желязо се набавя чрез храната, като това месото и субпродуктите е със значително по-висока бионаличност от съдържащото се в растенията (предимно варива и грудки). Много малка част от него обаче се усвоява от организма, особено при вегетарианци и вегани и това може да доведе до недостиг на микроелемента в организма. Освен това жените и децата са по-податливи към анемия.

 • Съдейства за нормалното протичане на бременността.
 • Подпомага енергийния метаболизъм.
 • Подобрява ефективността при спортуване.

В хранителната добавка Liquid Iron - Течно желязо на Nature’s Way е под формата на хелат, тоест металните йони са свързани неметални, за да формират нова молекула. Тя преминава през храносмилателната система, без да бъде разградена и достига до клетките, което значително повишава бионаличността на микроелемента. Освен това по този начин се предотвратяват стомашните проблеми, които понякога съпътстват приема на желязо под формата на съединение, което се разгражда от храносмилателната система. 

 

Състав:

 • Желязо (железен глицинат) - 90 мг.
 • Пречистена вода, глицерин, сорбитол, еритол, натурални аромати, ябълчена киселина, ксантова гума, калиев бензоат (като консервант за запазване на свежестта), стевия екстракт от лист, динатриев EDTA.

   

 • Не съдържа: Глутен. Подходящо за вегани.

 

Начин на употреба:

 • За възрастни над 18 г.: По 7.5 ml веднъж дневно, чисто или смесено със сок или вода. За по-добра абсорбция приемайте 2 часа преди или след прием на калций или млечни продукти.
 • При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба.
Още от Nature's Way
 1. ЕХИНАЦЕЯ 30 мл Nature's Way
  ЕХИНАЦЕЯ 30 мл Nature's Way
  28.98 лв.
 2. ЖЕНСКО БИЛЕ капсули Nature's Way
  ЖЕНСКО БИЛЕ капсули Nature's Way
  18.84 лв.
 3. СМИРНА (смола) капсули Nature's Way
  СМИРНА (смола) капсули Nature's Way
  33.31 лв.
 4. РЕСВЕРАТРОЛ капсули Nature's Way
  РЕСВЕРАТРОЛ капсули Nature's Way
  63.80 лв.
 5. РИГАН МАСЛО капсули Nature's Way
  РИГАН МАСЛО капсули Nature's Way
  44.86 лв.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg