VAGISAN овлажняващи овули

В наличност
65980
20.78 лв.
Опаковка
16 броя

ВАГИЗАН овлажняващи овули

VAGISAN cremolum

 

VAGISAN овлажняващи овули са подходящо при вагинална сухота. Подходящи са при симптоми, като вагинална сухота, сърбеж, парене, малки охлузвания и болка (вкл. по време на полов акт). След поставяне продуктът се разтопява, като абсорбира вагинална течност и образува успокояващ, мек крем. По този начин се облекчават вагиналните симптоми, свързани със сухота с различен произход (напр. парене, усещане за сухота, сърбеж, болка и леки наранявания). Съдържа буфер от калциев лактат и млечна киселина, придаващ на образувания във вагината крем рH (киселинност) от 4,5. Тъй като естествената стойност на рН във вагинална среда е между 3,8 и 4,5, млечно-киселата буферна система спомага за поддържане на здрава вагинална среда.

 

Състав:

  • Калциев лактат, цетеарилов алкохол, хидрогенирани коко-глицериди, млечна киселина, PEG-20 глицерилстеарат, натриев карбомер.

 

Начин на употреба:

  • За да извадите вагиналната овула от опаковката, първо я откъснете от останалите овули на лентата надлъжно по перфорацията. Откъснете овулата от блистера, като разкъсате фолиото надолу. След това можете да избутате овулата от фолиото на блистера.
  • Vagisan овлажняващи овули са предназначени за вагинална употреба. Поставят се възможно най-дълбоко във вагината, за предпочитане преди лягане.
  • Препоръчително е да се използва дамска превръзка, по време на употребата им.
  • В началото е препоръчително ежедневното им ползване. А след отшумяване на симптомите и подобрение, честотата на употреба може да се коригира според индивидуалните нужди, напр. до 2-3 пъти седмично.
  • Vagisan овлажняващи овули се отличават с добра поносимост, като може да се използват безопасно за продължителни периоди, дори и по време на бременност и кърмене.

 

Възможни нежелани реакции:

  • Възможна е поява на временно леко локално дразнене (парене, сърбеж), а също така и незначителен секрет.
  • В редки случаи са възможни по-изразени реакции и кожни раздразнения на свръхчувствителност (напр. зачервяване, парене, сърбеж), които е възможно да продължат за по-продължителен период от време.
  • В случай че подобни симптоми са упорити и не се наблюдава подобрение, трябва да се спре употребата на Vagisan Cremolum овлажняващи овули и да се направи консултация с лекар.
Още от Vagisan

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg