ВИНОМЕР + ЗАХАРОМЕР
В наличност
29055
ВИНОМЕР + ЗАХАРОМЕР
Уред за определяне на съдържанието на захар и нивото на алкохол в алкохолни напитки, известен също като украински виномер. Този инструмент е идеален за ентусиасти и производители на домашно вино, като позволява точно измерване на съдържанието на захар и потенциалния алкохол във виното.
- Измерва захари в диапазона от 0-25%.
- Измерва алкохол в диапазона от 0-12 градуса.
Скалата за потенциален алкохол е точна, когато гроздовата мъст преди ферментацията е била с концентрация от 24-25% захар. След края на ферментацията, ако уредът потъне под 0-та на захарната скала, алкохолната скала би показала 14%. За вина с остатъчна захар, уредът може да не потъне под 0-та, което е индикация за сладост и пивкост на виното.
Характеристики:
- Точност при измерване на съдържанието на захар от 0-25%.
- Точност при измерване на потенциалния алкохол от 0-12 градуса.
- Препоръчителен за винарство и домашно производство на алкохолни напитки.
Още от none