Витамин В12 Анкерман таблетки WORWAG Pharma

В наличност
62612
30.79 лв.
Опаковка
50 таблетки

Витамин В12 Анкерман таблетки ВЬОРВАК Фарма

VITAMIN B12 ANKERMAN tablets WORWAG Pharma

 

Vitamin B12 Ankerman е лекаратвен продукт без лекарско предписание от Worwag Pharma с активна съставка цианокобаламин (cyanocobalamin), известен като витамин В12. Витамин В12 Анкерман е предназначен за деца на и над 6 годишна възраст, юноши и възрастни. Витамин В12 Анкерман 1 000 микрограма се използва за лечение на лек до умерен дефицит на витамин В12 при пациенти: които са диагностицирани с пернициозна анемия; които са диагнистицирани с атрофичен гастрит; които имат малабсорбция на витамин В12 (например при възпалително заболяване на червата, цьолиакия, резекция на илеума, тропическо спру, лимфома или гастроинтестинална амилоидоза); с дефицит на вътрешен фактор след резекция на стомаха; хранителен дефицит на витамин В12. Както и за поддрържащо лечение, съпровождащо дългосрочната употреба на аминосапицилати, инхибитори на протонната помпа и метформин. Повечето хора приемат достатъчно витамин В12 с храната, но ако сте били подложени на операция на стомаха или червата или ако имате някакви стомашно-чревни заболявания или на строга диета, може да не абсорбирате достатъчно витамин В12. Ранните признаци на дефицита на витамин В12 са слабост и бледност, изтръпване на ръцете и краката, нестабилна походка и намалена физическа сила. Могат да се появят и други неврологични симптоми като усещане за парене, скованост или болки в ръцете и краката, мускулна слабост, обърканост и нарушени възприятия.

 

Състав за 1 таблетка:

  • Цианокобаламин (витамин B12) - 1000 микрограма

 

Начин на употреба:

Витамин В12 Анкерман 1 000 микрограма обвити таблетки трябва да се поглъщат цели, с достатъчно количество вода, за предпочитане сутрин, на празен стомах. Реакцията на тялото Ви към лекарството ще зависи от продължителността на приема. Вашият лекар трябва да прави редовно изследвания, за да определи оптималната за Вас доза.

Употреба при възрастни

  • Препоръчителната дневна доза е 1 таблетка Витамин В12 Анкерман 1 000 микрограма обвити таблетки.
  • Това отговаря на 1 000 микрограма цианокобаламин на ден.
  • В случаи на тежки симптоми, първоначално се препоръчва прилагане на парентерално лекарство съдържащо цианокобаламин (витамин В12).

Употреба при деца и юноши

  • Витамин В12 Анкерман 1 000 микрограма обвити таблетки не трябва да се използва при деца под 6 годишна възраст.
  • При деца на и над 6-годишна възраст, както и при юноши се препоръчва цианокобаламин да се приема през устата в дневна доза от 1 000 микрограма (1 таблетка Витамин В12 Анкерман), при условие, че пациентите са способни да преглътнат таблетката.

Употреба при пациенти в старческа възраст

  • Прилага се същата доза като при възрастни пациенти.

Купете витамини и минерали за деца под формата на сироп, дъвчащи или смучещи се таблетки. Може да разгледате и пробиотиците на сайта ни, както и витамините за подобряване на имунитета.

Още от WÖRWAG Pharma

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg