ДИАБЕТИКЕР витамини за диабетици

В наличност
40567
8.88 лв.
Опаковка
30 таблетки

DIABETIKER Vitamine

ДИАБЕТИКЕР витамини за диабетици

 

Диетична хранителна добавка със специални витамини и микроелементи, допълнение към балансирана диета при захарен диабет.

 

Обмяната на захарите е зависима и се повлиява от различни витамини и минерали. Витамин В1 се използва за превръщането на захарта в енергия. При натрупване на захар той се превръща в така наречения „сорбитол". Но сорбитолът нарушава доставката на енергия, необходима за правилното функциониране на нервната система. Ако в организма има достатъчно витамин В1 и витамин В6, превръщането на захари в енергия няма да бъде възпрепятствано, така нервите и кръвоносни съдове ще се запазят в добро функционално състояние. Витамин В12 също предпазва нервите от увреждане. Витамин В12, биотин, ниацин, фолиева и пантотенова киселина играят ролята на ензими при разграждането на захарите и имат огромно значение за запазване здравето на нервите и кръвоносните съдове. Витамините С и Е, както и бета каротинът играят роля на антиоксиданти. Те предпазват нашия организъм от въздействието на „свободните радикали"- агресивни частици, на чието въздействие сме изложени постоянно като следствие от вредното влияние на околната среда или от реакции в собствения ни организъм, Диабетиците трябва да обърнат специално внимание на оптималното набавяне на тези витамини. Микроелементите хром и цинк са от особено значение при захарния диабет. Изследвания са доказали, че повишеният прием на хром може да доведе до подобрена поносимост към захарите. Хромът подпомага действието на инсулина и е съставна част от глюкозно-толерансния фактор (ОТР), който на клетъчно ниво е важен за обмяната на захарите. Цинкът има решаващо значение за складирането на инсулина в задстомашната жлеза. Той притежава специфични функции в имунната ни система, както и значима роля в обмяната на захарите. Сериозно се заемете със задачата да премахнете витаминния дефицит!

Балансираното хранене, близко до естественото, гарантира обезпечаването на организма ни с всички необходими витамини. Съвременните хранителни навици и начина ни на живот обаче често водят до витаминен дефицит. С хранителната добавка Витамини за  диабетици осигуряваме на организма  си балансирана комбинация от витамин В1, В2, В6, В12, фолиева киселина, ниацин, пантотенова киселина, биотин, витамин Е, витамин С, бета каротин, както цинк и хром. Ежедневният прием на една таблетка Витамини за диабетици покрива повишената потребност от витамини, което благоприятства обмяната на веществата и намалява свързаните с диабета рискове за здравето.

 

Състав:

 • Витамин С 21 g
 • Витамин Е (ά-ТЕ) 4.2 g
 • Цинк 2.8 g
 • Ниацин 1.8 g
 • Вит. В6 1.4 g
 • Пантотенова киселина 0.7 g
 • Витамин В1 0.6 g
 • Бетакаротин 0.5 g
 • Витамин В2 0.4 g
 • Фолиева киселина 0.07 g
 • Хром 0.05 g
 • Биотин 0.007 g
 • Витамин В12 0.0004 g
 

Начин на употреба и дозировка:

Приемайте една таблетка дневно с малко вода, без да я сдъвквате, най-добре след хранене. Приемането на допълнителна доза витамини при диабетици не може да замени утвърдения лечебен план, а само да допълни това, което не достига.

 

Важно указание:

Приемането на допълнителна доза витамини, цинк и хром при диабетиците не може да замени утвърдения лечебен план - то е само допълнение към него и компенсира недостига в организма. Диабетиците трябва да спазват правилата за диетично хранене, да водят балансиран начин на живот с умерено физическо натоварване, да провеждат редовен контрол на теглото си и да вземат медикаменти по указания на лекуващия лекар.

 • Да не се превишава препоръчителната доза!
 • Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
 • Да се съхранява на място недостъпно от деца!

При нас ще откриете основни витамини и минерали в специално разработена формула за диабетици. В ePharm ще откриете и богат асортимент от хранителни добавки за всички нужди.

Още от WÖRWAG Pharma
 1. ЛАГОЗА 150мг таблетки
  ЛАГОЗА 150мг таблетки
  22.94 лв.
 2. КАПСАМОЛ ДОЛОР крем
  КАПСАМОЛ ДОЛОР крем
  12.29 лв.
 3. СИНТРИВАЛ таблетки WÖRWAG
  СИНТРИВАЛ таблетки WÖRWAG
  26.69 лв.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg