HARTMANN PermaFoam превръзка със силно абсорбционно действие

В наличност
47284 55843 55844 55845 55842
от 11.04 лв.
Опаковка

1х ø6 см

1х 10 х 10 см

1х 10 х 20 см

1х 15 х 15 см

1х 20 х 20 см

ХАРТМАН ПЕРМАФОАМ

HARTMANN PermaFoam

 

Хидроактивна полиуретанова превръзка с изключително висока абсорбция, която поддържа влажна среда в раната. Това позволява извършването на автолитичен дебридман и спомага образуването на гранулационна тъкан. PermaFoam притежава специална пенеста структура с отворени пори, която действа на капилярен принцип. Ексудатът се абсорбира от превръзката и се отвежда до повърхността й далеч от раната. По този начин се минимизира риска от мацерация на ръбовете на раната. Изработена в различни размери и варианти.

 

Приложение:

За почистване на неинфектирани рани с умерена  до силна секреция. Стимулира процеса на гранулация особено при хронични рани като варикозни язви или декубитуси. Особено подходяща при лечение на варикозни язви в комбинация с компресивна терапия. За лечение на изгаряния до втора степен.

PermaFoam не се препоръчва при инфектирани рани, рани ангажиращи мускулатура, сухожилия и кости и при изгаряния 3та степен.

 

Начин на употреба:

Когато е необходимо почистете раната преди да поставите прревръзката. Изберете PermaFoam, PermaFoam comfort, PermaFoam sacral или PermaFoam concave, така че превръзката да припокрива ръбовете на раната с около 1-2 см. Колкото раната е по-голяма, толкова повече е необходимо да бъде застъпването. Изрежете излишната част от превръзката, ако това е необходимо.

Поставете превързката с бялата й повърхност върху раната, а с бежовата й повърхност нагоре; след това фиксирайте с вторична превръзка.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg