HARTMANN Sorbalgon превръзка от калциево-алгинатни фибри

В наличност
55895 48244 55894
от 7.43 лв.
Опаковка

10х 5 х 5 см

1х 10 х 10 см

1х 10 х 20 см

ХАРТМАН СОРБАЛГОН

HARTMANN Sorbalgon

 

Sorbalgon е мека калциево-алгинатна превръзка, без съдържание на фармацевтично-активни вещества. При контакт с раневия ексудат, Sorbalgon се трансформира в гел, при което се осъществява обмен на калциеви йони от превръзката срещу натриеви йони от ексудата. Sorbalgon е с изключително висока абсорбция и е подходяща за рани с умерена до силна ексудация. Активно дишаща, с почистващо действие, надеждно задържа бактериите в гелообразната структура. Не бива да се ползва при рани със слаба или никаква ексудация.

 

Приложение:

За лечение на пресни и хронични, дълбоки и повърхностни рани с умерена до силна секреция, особено подходяща за лечение на кървящи и кухинни рани. Показана при инфектирани и трудни за обработване рани в спешната хирургия, при тумори, абсцеси и др. За дълбоки рани и фистулни канали се препоръчва Sorbalgon T под формата на тесни ленти.

Не се препоръчва при рани със слаба или никаква ексудация

 

Начин на употреба:

След почистване на раната, върху нея се поставя Sorbalgon, респ. се тампонира внимателно с лентите Sorbalgon Т, като след това се фиксира с подходяща превръзка. В зависимост от количеството на отделяния секрет, Sorbalgon може да се остави върху раната по-продължително време (до няколко дни).

Смяна на превръзката следва да се извършва тогава, когато компресът се е превърнал изцяло в гел. Евентуално останали в раната влакна могат да се отстранят посредством физиологичен разтвор или разтвор на Рингер или се разграждат от тялото самостоятелно по биологичен път.

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg