Подсладители

Подсладителите са вещества, които заместват захарта при подслаждането на напитки и храни, и не добавят допълнителни калории към ежедневния калориен прием. Те не влияят негативно на нивата на кръвна захар и не са причина за тяхното покачване.

☇ Прочети повече

Делят се на изкуствени и естествени подсладители. Първите са химически синтезирани съединения. Примери за такива са захаринът и аспартамът. Тъй като подсладителите са много по-сладки от захарта, техният прием трябва да е ограничен. Прекалената консумация на изкуствените подсладители може да доведе до затлъстяване или повишен индекс на телесна маса. Вторите се извличат от различни растения и други естествени източници. Част от тях са стевия, агаве, мед и еритритол. Те съдържат различни антиоксиданти и полезни хранителни вещества — фибри, минерали, витамини, въглехидрати. Поради тази причина се считат за по-здравословните подсладители в сравнение с изкуствените такива. Освен това естествените подсладителите са подходящи за консумация и от диабетици, които трябва да спазват строга диета, но искат да задоволят желанието си за хапване на нещо сладко. Приемани в препоръчителни дози, те не допринасят за повишаване на кръвната захар. Все пак, ако сте решили да приемате подсладители за диабетици, трябва да наблюдавате как тялото ви реагира на избраните от вас продукти, за да изберете този, който ще ви понася най-добре.

Какви подсладители ще откриете в ePharm?

В онлайн аптека ePharm ще намерите разнообразие от подсладители. Био сиропът от агаве на Now Foods е извлечен от едноименното растение и подходящ както за подслаждане на напитки, така и на десерти. Той се отличава с нисък гликемичен индекс и може да се консумира от диабетици. Ако сте почитатели на шоколад, но търсите по-нискокалоричния му заместител, то изпробвайте такъв със стевия. В сайта на ePharm можете да откриете течен екстракт от стевия с вкус на черен шоколад на марката Now Foods. Той е без изкуствени добавки и е подходящ за консумация от вегетарианци. Друг естествен подсладител, който можете да закупите от онлайн аптека ePhарм, е пудрата Natural Erythritol. Той е идеалната добавка към шейкове, смутита и сокове, като е заместител на рафинираната захар в производството на различни храни и шоколади.

Купете подсладители на изгодни цени от ePharm

Ние, от ePharm, сме се постарали да ви предложим най-добрите подсладители на достъпни за българския пазар цени. Не забравяйте, че за поръчка от нашата онлайн аптека не се налага да напускате комфорта на собствения си дом. По този начин ще си набавите нужните лекарства от уюта на жилището си, без да рискувате здравето си или това на близките си. Независимо какви продукти ще изберете от нашия сайт, бъдете сигурни, че съотношението “цена-качество” е напълно гарантирано. За поръчки над 49 лв доставката е безплатна, като поръчката ви ще бъде при вас в рамките на два работни дни.

16 продукта

Филтри
 • Позиция
 • ИМЕ
 • ЦЕНА
 • Количество
Product Name
 1. КСИЛИТОЛ Now Foods
  Специална цена 18.00 лв. 22.50 лв.
 2. СТЕВИЯ таблетки RAAB VITALFOOD
  Специална цена 9.90 лв. 19.90 лв.
24
 • 24
 • 48
 • 96
на страница

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg