ЕСПУМИЗАН ИЗИ сашета BERLIN-CHEMIE

В наличност
38428
8.68 лв.
Опаковка
14 сашета
Баркод (EAN)
4013054018514

ЕСПУМИЗАН ИЗИ сашета БЕРЛИН-ХИМИ

Espumisan easy satchets BERLIN-CHEMIE

 

Espumisan easy са гранули, произведени чрез модерна технология, които съдържат симетикон - вещество, което има свойства да разгражда пяната. Espumisan easy се използва за ефективно облекчаване на метеоризъм (натрупване на газове в стомашно-чревния тракт) и за намаляване на усещането за дискомфорт в корема, подуване, тежест в горната част на корема и къркорене в стомашно-чревния тракт. Espumisan easy бързо се разтваря в устата, като по този начин активното вещество бързо достига стомашно-чревния тракт, където действа. Espumisan easy се предлага в отделни сашета, които може да носите със себе си по всяко време за облекчаване на неприятните симптоми на метеоризъм или други състояния, свързани с натрупване на газове. Не е необходимо гранулите да бъдат приемани с вода. Те имат приятен лимонов вкус. Не приемайте Espumisan easy, ако сте алергични (свръхчувствителни) към симетикон или към която и да е от другите съставки на Espumisan easy.

Бременност и кърмене

  • По принцип, симетикон може да се използва без ограничения по време на бременност и кърмене, тъй като се отделя от червата непроменен и не се резорбира в организма. Въпреки това преди употреба се препоръчва да се консултирате с лекар

Приложение при деца

  • Espumisan-easy не е подходящ за деца под 6 годишна възраст.

Приложение при диабетици

  • Espumisan easy не съдържа захар и може да се прилага при диабетици. Всяко саше е еквивалентно на 0,05 хлебни единици (1 хлебна единица се равнява на 12 g въглехидрати.

Това медицинско изделие съдържа сорбитол. Моля, консултирайте се с Вашия лекар преди да вземете Espumisan easy, ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари. Винаги се консултирайте с лекар, ако страдате от продължителни и неясни коремни оплаквания.

Начин на употреба:

Винаги използвайте Espumisan easy съгласно препоръките в тези указания за употреба. Ако не сте сигурни в нещо, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

  • Възрастни и юноши над 14 години приемат съдържанието на 1 саше наведнъж преди или след хранене. Ако е необходимо, съдържанието на 1 саше може да бъде прието също вечер преди лягане. Дозата може да бъде увеличена до 2 сашета наведнъж, ако е необходимо. Дневната доза не трябва да надвишава 8 сашета, еквивалентни на 1 000 mg симетикон.
  • Деца от 6 до 14 години приемат съдържанието на 1 саше наведнъж преди или след хранене. Ако е необходимо, съдържанието на 1 саше може да бъде прието вечер преди лягане. Дневната доза не трябва да надвишава 3 сашета, еквивалентни на 375 mg симетикон.

Приемът е много удобен. Изсипете гранулите директно върху езика и ги преглътнете. Може да приемете малко вода след това, ако желаете. Приемайте Espumisan easy до облекчаване на дискомфорта, но не повече от 30 дни.

  • Ако симптомите Ви се влошават или не се подобряват, трябва да се консултирате с лекар.
  • Ако забравите да вземете Espumisan easy, продължете да го приемате, без да променяте дозата.

Активното вещество в гранулите разтваря всякаква пяна в стомашно-чревния тракт по напълно физичен начин, като е напълно химически и биологично неактивно. Поради това на практика отравяне в резултат на предозиране може да се изключи.

 

Възможни нежелани реакции:

  • Симетикон действа по напълно физичен начин и не се резорбира в стомашно-чревния тракт. Ето защо не се очакват нежелани реакции от симетикон.
  • Въпреки това, ако забележите някакви нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

Още от BERLIN-CHEMIE

Phone icon 0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 
Сигурно плащане с карта
Сигурно плащане с карта

mastercard

Сигурно плащане с карта

maestro

Плащане чрез наложен платеж

наложен платеж

Плащане по банков път

банков превод

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2024 epharm.bg