МАСЛО ОТ КИПАРИС Now Foods

В наличност
69583
20.26 лв.
Опаковка
30 мл
Баркод (EAN)
733739076526

МАСЛО ОТ КИПАРИС Нау Фудс

CYPRESS OIL Now Foods

 

Кипарисовото масло е етерично масло, направено от клонките, стъблата и листата на кипарисовото дърво. Кипарисовото масло има много ползи за здравето, тъй като има антибактериални, антимикробни и противогъбични свойства.

Кашлица

 • Много хора използват етерични масла за лечение на кашлица. Кипарисовото масло съдържа камфен, молекула, която често се среща в билковите средства за потискане на кашлицата. Етеричното масло от кипарис обаче не е изследвано директно за ефекта му върху кашлицата. Можете да вдишате масло от кипарис, като го използвате в дифузeр. Опитайте да добавите няколко капки етерично масло, разредено с носещо масло, в топла вана и след това вдишайте дълбоко.

Хемороиди

 • Хемороидите, могат да бъдат лекувани с определени етерични масла. Когато се добави към маслото -носител и се приложи към хемороиди, маслото от кипарис може да успокои района и да убие определени бактерии.

Брадавици

 • Кипарисовото масло е често срещано лечение за брадавици, които могат да бъдат причинени от човешки папиломен вирус (HPV). Антибактериалните свойства на кипарисовото масло го правят отлично лечение за много кожни заболявания. Тъй като е и антивирусно средство, може да помогне за контролиране на брадавици. Ако имате брадавици и не сте сигурни за причината, най -добре е да говорите с лекар. Може да се нуждаете от медицинска помощ.

Порези, рани и инфекции

 • Тъй като етеричното масло от кипарис е антимикробно и антибактериално, то може да помогне за почистване и заздравяване на порязвания и рани. Не забравяйте да разреждате маслото в носител, преди да го приложите върху рана.

Пъпки и акне

 • Пъпките и акнето често се причиняват или влошават от бактерии. Според преглед от 2017 г. за етерични масла, кипарисовото масло обикновено се препоръчва за лечение на акне, тъй като е антимикробно. Това означава, че локалното прилагане на масло от кипарис може да намали тежестта на акнето, като убива бактериите. Не забравяйте, че етеричното масло е изключително концентрирано. Трябва да се разрежда в носител, ако планирате да го използвате върху кожата си, особено ако кожата ви е чувствителна.

Разширени вени

 • Много хора използват етерични масла за лечение на разширени вени. Разширените вени обикновено се причиняват от лоша циркулация, слаби вени и обединяване на кръв. Затова често се препоръчва масажът да се използва за успокояване на болката и подуването, свързани с разширени вени. Това може да включва ароматерапевтичен масаж с разредено кипарисово масло. Няма обаче доказателства, които да доказват, че кипарисовото масло е ефективно лечение за разширени вени.

Мускулна болка

 • Ако изпитвате мускулна болка, етеричните масла могат да ви помогнат да намерите облекчение. Mасажната терапия може да бъде ефективен начин за облекчаване на болката, особено болките в гърба и шията.

Целулит

 • Етеричните масла често се препоръчват за намаляване на появата на целулит.

 

Състав:

 • Pure cypress oil

 

Начин на употреба:

 • Преди употреба внимателно се разрежда с носещо масло, като масло от жожоба, гроздови семена, маслиново или бадемово масло.
 • След като използвате етерични масла, незабавно затворете капачките плътно, за да предотвратите окисляване.
 • За най-добри резултати, моля, съхранявайте висококачествени етерични масла при стайна температура и в оригиналната бутилка.
 • Трябва да избягвате да съхранявате маслата близо до всякакъв вид топлина, включително шкафове над котлони, зони с пряка слънчева светлина и зони с прекомерна влажност като бани.
Още от Now Foods
 1. БЕТА 1,3/1,6 ГЛЮКАН Now Foods
  БЕТА 1,3/1,6 ГЛЮКАН Now Foods
  45.00 лв.
 2. ГЛЮКОФИТ дражета Now Foods
  ГЛЮКОФИТ дражета Now Foods
  30.00 лв.
 3. ЛУТЕИН 20 mg капсули Now Foods
  ЛУТЕИН 20 mg капсули Now Foods
  60.00 лв.
 4. БЕТА 1,3/1,6 D ГЛЮКАН Now Foods
  БЕТА 1,3/1,6 D ГЛЮКАН Now Foods
  37.50 лв.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2023 epharm.bg