МАСЛО ОТ КИПАРИС Now Foods

В наличност
69583
20.26 лв.
Опаковка
30 мл
Баркод (EAN)
733739076526

МАСЛО ОТ КИПАРИС Нау Фудс

CYPRESS OIL Now Foods

 

Кипарисовото масло е етерично масло, направено от клонките, стъблата и листата на кипарисовото дърво. Кипарисовото масло има много ползи за здравето, тъй като има антибактериални, антимикробни и противогъбични свойства.

Кашлица

 • Много хора използват етерични масла за лечение на кашлица. Кипарисовото масло съдържа камфен, молекула, която често се среща в билковите средства за потискане на кашлицата. Етеричното масло от кипарис обаче не е изследвано директно за ефекта му върху кашлицата. Можете да вдишате масло от кипарис, като го използвате в дифузeр. Опитайте да добавите няколко капки етерично масло, разредено с носещо масло, в топла вана и след това вдишайте дълбоко.

Хемороиди

 • Хемороидите, могат да бъдат лекувани с определени етерични масла. Когато се добави към маслото -носител и се приложи към хемороиди, маслото от кипарис може да успокои района и да убие определени бактерии.

Брадавици

 • Кипарисовото масло е често срещано лечение за брадавици, които могат да бъдат причинени от човешки папиломен вирус (HPV). Антибактериалните свойства на кипарисовото масло го правят отлично лечение за много кожни заболявания. Тъй като е и антивирусно средство, може да помогне за контролиране на брадавици. Ако имате брадавици и не сте сигурни за причината, най -добре е да говорите с лекар. Може да се нуждаете от медицинска помощ.

Порези, рани и инфекции

 • Тъй като етеричното масло от кипарис е антимикробно и антибактериално, то може да помогне за почистване и заздравяване на порязвания и рани. Не забравяйте да разреждате маслото в носител, преди да го приложите върху рана.

Пъпки и акне

 • Пъпките и акнето често се причиняват или влошават от бактерии. Според преглед от 2017 г. за етерични масла, кипарисовото масло обикновено се препоръчва за лечение на акне, тъй като е антимикробно. Това означава, че локалното прилагане на масло от кипарис може да намали тежестта на акнето, като убива бактериите. Не забравяйте, че етеричното масло е изключително концентрирано. Трябва да се разрежда в носител, ако планирате да го използвате върху кожата си, особено ако кожата ви е чувствителна.

Разширени вени

 • Много хора използват етерични масла за лечение на разширени вени. Разширените вени обикновено се причиняват от лоша циркулация, слаби вени и обединяване на кръв. Затова често се препоръчва масажът да се използва за успокояване на болката и подуването, свързани с разширени вени. Това може да включва ароматерапевтичен масаж с разредено кипарисово масло. Няма обаче доказателства, които да доказват, че кипарисовото масло е ефективно лечение за разширени вени.

Мускулна болка

 • Ако изпитвате мускулна болка, етеричните масла могат да ви помогнат да намерите облекчение. Mасажната терапия може да бъде ефективен начин за облекчаване на болката, особено болките в гърба и шията.

Целулит

 • Етеричните масла често се препоръчват за намаляване на появата на целулит.

 

Състав:

 • Pure cypress oil

 

Начин на употреба:

 • Преди употреба внимателно се разрежда с носещо масло, като масло от жожоба, гроздови семена, маслиново или бадемово масло.
 • След като използвате етерични масла, незабавно затворете капачките плътно, за да предотвратите окисляване.
 • За най-добри резултати, моля, съхранявайте висококачествени етерични масла при стайна температура и в оригиналната бутилка.
 • Трябва да избягвате да съхранявате маслата близо до всякакъв вид топлина, включително шкафове над котлони, зони с пряка слънчева светлина и зони с прекомерна влажност като бани.

0882 444 666
Понеделник ÷ Петък: 9:00 ÷ 18:00 часа

 

Цените са в Български лева с включен ДДС
Copyright© 2022 epharm.bg