PLANTIS Суроватъчен протеин за хора над 55 г с вкус на ванилия Artesania Agricola
ПЛАНТИС Суроватъчен протеин за хора над 55 г с вкус на ванилия пудра Артесания Агрикола
PLANTIS Proteina senior powder Artesania Agricola
Хранителната добавка, намалява свързаната с възрастта загуба на мускулна маса. Суроватъчен протеин за хора във възрастта 55+, който спомага за намаляване на риска от саркопения - загуба на мускулна маса, развиваща се с напредване на годините. Протеинът е с приятен вкус на ванилия. Продуктът е висококачествен концентрат, получен чрез ултрафилтрация и притежава висока хранителна стойност и многобройни здравословни ползи. Допринася за нормалното състояние на мускулите и поддържа енергийния баланс в организма. Суроватъчният протеин е един от най-популярните протеини сред спортисти и културисти поради забележителния си ефект да повишава мускулната маса и общия тонус на организма. Той не само подпомага изграждането на мускулите, но и подобрява телесния състав. Суроватъчният протеин е един от най-висококачествените протеини поради съдържанието на аминокиселини и бързата усвояемост. В млякото има два вида протеини: суроватъчен и казеин. Суроватката има по-висок процент аминокиселини с разклонена верига от казеиновия протеин, което й позволява да увеличи протеиновия синтез по-бързо от казеина. Проучванията показват, че суроватъчният протеин също има по-голяма разтворимост и се усвоява по-бързо от казеиновия протеин. Съставките на суроватъчния протеин осигуряват високи нива на есенциални и аминокиселини с разклонена верига. Именно биоактивността на тези протеини придава на суроватъчния протеин многобройните му полезни свойства. Той съдържа аминокиселината цистеин, която повишава нивата на глутатион. Това е основен антиоксидант, който присъства във всяка клетка от човешкото тяло и може да помогне за намаляване на риска от развитие на рак и заболявания, причинени от вредното въздействие на оксидативния стрес. Има три основни типа суроватъчен протеин, които се отличават по метода на обработка.
- Концентрат на суроватъчен протеин: Това е най-добрата и най-малко обработена форма на суроватъчен протеин. Съдържа ниски нива на мазнини и по-високо количество биоактивни съединения. Тъй като е минимално обработен, концентратът запазва полезните за здравето хранителни вещества, които се намират естествено в суроватката.
- Суроватъчен протеин изолат: Суроватъчният протеин изолат се подлага на допълнителна обработка, за да се отстранят повечето от въглехидратите и мазнините, които се намират в концентрата на суроватъчния протеин. Изолатите съдържат по-голямо количество протеин и са с по-ниско съдържание на лактоза от концентратите.
- Суроватъчен протеин хидролизат: Когато изолатът на суроватъчен протеин се хидролизира, по-големите протеини се разграждат на по-малки, смилаеми парчета. Хидролизатите са предназначени да се абсорбират по-бързо и повишават нивата на инсулин в кръвта, което е полезно за спортисти, които искат да изградят бързо чиста мускулна маса.
Състав:
Хранителни стойности: | в 100 g: |
Енергия | 368.1 Kcal |
Мазнини | 6.3 g |
От които наситени | 2.7 g |
Въглехидрати | 3.6 g |
От които захари | 3.6 g |
Протеини | 74.2 g |
Сол | 0 g |
Л-Левцин | 2 g |
HMB (хидроксиметилбутират) |
2 g |
Хиалуронова киселина | 200 mg |
Витамин В1 | 1.26 mg |
Витамин В2 | 1.5 mg |
Витамин В6 | 2.8 mg |
Витамин В12 | 1.4 µg |
Витамин К2 | 214 µg |
Цинк | 28.7 mg |
Maгнезий | 404.2 mg |
Манган | 5.7 mg |
Селен | 54.8 µg |
- Суровататъчен протеин концентрат, получен чрез ултрафилтрация, соев лецитин, аромат, двуосновен магнезиев фосфат, хидроксиметилбутират, л-левцин, подсладители (ацесулфам К, сукралоза, неохесперидин), хиалуронова киселина, рибофлавин, витамин К2 (МК-7), манганов глюконат, натриев селенит.
- Съдържа: Подсладители, мляко, соя.
Начин на употреба:
- Разтворете 3 мерителни лъжички (35 g) в 200-250 ml вода или обезмаслено мляко, веднъж дневно.