Витамин В17 капсули SPORTS & HEALTH
Витамин В17 (Екстракт от кайсиеви ядки) капсули
VITAMIN B17 capsules
Витамин B17 (амигдалин). Амигдалинът е цианогенен гликозид и естествено съединение, чиито ползи за здравето са известни от много години насам. По-популярен е с наименованието витамин В17. Изолиран е през 1830 г. от френските химици Robiquet и Boutron-Charlard от ядките на горчивия бадем (Prunus amygdalus). За първи път е използван за лечение в Русия през 1845 г. и в Съединените щати през двадесетте години на миналия век. В действителност, амигдалинът не е витамин – наричан е „витамин В17“ от старите изследователи, а днес това наименование се използва условно. Кайсиевите ядки са най-богатият източник на естествено срещащ се амигдалин. Други хранителни източници са горчивият бадем, черешовите и сливовите костилки, семките на ябълките и крушите, и др. Амигдалинът се популязира като средство,което може да се включва в терапията на онкологични проблеми. Тялото разгражда амигдалина до три съединения – циановодород, бензалдехид и пруназин. Счита се, че циановодородът е главният компонент на амигдалина, упражняващ терапевтично действие. Освен ключовото приложение, с което е най-популярен, амигдалинът ("витамин В17") има и други благоприятни ефекти – използва се при високо кръвно налягане, болки при артрит, астма и бронхити.
- Допринася за нормалното функциониране на организма.
Състав:
Екстракт от кайсиеви ядки | 1000 mg |
Ацерола на прах Осигуряваща |
150 mg |
Витамин С | 37.5 mg |
Начин на употреба:
- За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.
- Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.